Vyhľadávanie:

Beh Olšavskou dolinou

Beh Olšavskou dolinou

V poslednú februárovú nedeľu 25. fe­bruára 2018 odštartujú vytrvalostní bežci novú sezónu tradičným behom na 16 kilometrov Olšavskou dolinou. Preteky sa uskutočnia so začiatkom o 13. hodine pred kultúrnym domom v obci Blažice. Vytrvalci sa na 43. ročník  behu môžu registrovať online na stránkach www.beh.sk, alebo www.behblazicerun.sk do utorka 20. februára do 24.00. Registračný poplatok činí 10 eur. „Po tomto termíne  je možné prihlásenie len priamo pred štartom za zvýšené štartovné 15 eur,“ upozornil riaditeľ pretekov a prezident klubu OŠK Blažice Dušan Štefáni. Bežci nad 70 rokov a ženy staršie ako 60 rokov sú od štartovného poplatku oslobodení.

Aj tento rok budú pretekári rozdelení do desiatich vekových kategórií. Okrem juniorov a junio­riek, to budú tri vekové kategórie žien a päť vekových kategórií mužov. Trať povedie tradične po asfaltovom povrchu z Blažíc cez Ruskov, Ďurkov, Olšovany, Vyšný Čaj, Nižný Čaj a Bohdanovce späť pred kultúrny dom do Blažíc. Pre víťaza v hlavnej kategórii je pripravená finančná prémia 280 eur. Za prekonanie traťového rekordu 47:04 min.  vypísali organizátori prémiu 150 eur. Mimoriadny autobus pre bežcov i fanúšikov na trase z Košíc do Blažíc a späť odchádza z Košíc o 10.30 hod. zo zastávky MHD pred hotelom Gloria oproti Auparku. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...