Vyhľadávanie:

Bežecký seriál odštartovaný

Bežecký seriál odštartovaný

Skratka VVCV znamená názov dlhodobej celoročnej bežeckej súťaže, ktorou je Východoslovenská veľká cena vytrvalcov. Každoročne zahŕňa šestnásť vytipovaných pretekov v rámci nášho regiónu.

Pre rok 2017 má bežecký seriál, ktorý organizuje Maratónsky klub Košice, schválenú nasledovnú termínovú listinu. Prvé preteky v tomto roku sa už uskutočnili v nedeľu 5. marca v Blažiciach, kde sa konal 42. ročník Zimného behu Olšavskou dolinou - Memoriál Pavla Ruščáka.

V sobotu 11. marca zorganizovali v Strážskom 12. ročník Laboreckej pätnástky a uplynulú nedeľu 19. marca sa v Sačurove uskutočnilo bežecké podujatie Sačurovská pätnástka – Memoriál Heleny Slukovej. Ešte v tomto mesiaci sa v nedeľu 26. 3. bude konať Čečehovský polmaratón v obci Čečehov. V apríli by sa mali uskutočniť tri bežecké podujatia. V nedeľu 2. 4. v Kysaku Beh Hornádskou dolinou, v sobotu 8. 4. v Košiciach Furčiansky maratón – Memoriál Štefana Semana a v nedeľu 23. 4. Budimírsky polmaratón v obci Budimír pri Košiciach.

V pondelok 1. mája to bude už tradične Podvihorlatský maratón v Michalovciach, v nedeľu 14. 5. Stropkovská 20-ka v Stropkove, v nedeľu 4. 6. Šebešská 15-ka vo Vyšnej Šebastovej, v sobotu 17. 6. polmaratón Košice – Seňa, v nedeľu 9. 7. sa pobeží v Štrbe Malý štrbský maratón a v nedeľu 23. 7. v obci Banské zorganizujú 22. ročník Bančanskej desiatky.

V sobotu 12. 8. sa uskutoční v Remetských Hámroch Hámorská dvadsiatka, v sobotu 16. 9. sa v Dobšinej bude konať 2. ročník Behu v Raji. Posledným tohtoročným podujatím bude Medzinárodný maratón mieru v Košiciach, ktorý je naplánovaný na nedeľu 1. októbra.

V prípade, že sa niektoré z týchto pretekov neuskutočnia, náhradnými pretekmi budú 3. 9. 20 mierových kilometrov okolo Spišského hradu v Spišskom Podhradí a 22. 10. beh Žipovská desiatka v Nižnom Žipove.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...