Vyhľadávanie:

Bicykel a lyže potešili dievčatá

Bicykel a lyže potešili dievčatá

Víťazky výtvarnej súťaže si prevzali ceny

Šesťročná Frederika Klaudia Kačmariková a deväťročná Patrícia Šťastná sa v piatok, 18. januára, tešili z pekných darčekov. Bicykel, prilba a lyže s viazaním boli odmenou pre víťazky 7. ročníka výtvarnej súťaže o najkrajšie kresby s tematikou bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, ktorú vlani vyhlásil útvar generálneho manažéra U. S. Steel Košice pre bezpečnosť. Ceny dievčatám odovzdal viceprezident USSK pre ľudské zdroje Martin Pitorák, pričom pochválil talent výtvarníčok a ocenil podporu rodičov, ktorí ich v rozvíjaní vlôh, obidve navštevujú výtvarný krúžok, podporujú.

Pri malinovke a sladkostiach usmievavá blondína a hnedovláska prezradili čo to o sebe i o tom, ako kresby, ktoré zdobia tohtoročný kalendár USSK Bezpečnosť očami detí, vznikali.

Budúcu prváčku, Frederiku popoludní čakal ešte zápis do 1. ročníka základnej školy, zaujala práca hasičov. Možno preto, že o nich vie zaujímavo rozprávať mamka, ktorá v Závodnom hasičskom útvare pracuje v dodávateľskej firme. Aspoň tak to tvrdil otec Vladimír, zamestnanec divízneho závodu Teplá valcovňa. "Frederika kreslí veľmi rada odmalička. Prvé, čo urobí, keď príde zo škôlky domov, vezme do rúk ceruzku a papier. A ušlo sa už aj stene," usmial sa hrdý tato. "Pri kreslení obrázka mi trochu pomohla mamka," nezatajila pomoc drobná výtvarníčka. Už sa teší na jar, aby sa mohla povoziť na novom bicykli. Teší sa najmä na preteky s bratom Filipom na dvore starej mamy.

Štvrtáčka Patrícia spoznávala firmu z rozprávania starých rodičov, ktorí ešte donedávna boli jej zamestnancami. V súťaži to skúsila už vlani, povzbudená úspechom staršej sestry, ktorá získala cenu v predminulom roku. Tohtoročná kresba hodnotiteľov zo Základnej umeleckej školy na Irkutskej ulici v Košiciach zaujala a prisúdili jej prvenstvo v kategórii starších detí. Obrázok, ktorý poslala do súťaže, zdobí kalendár v mesiaci júl.

"Nakresliť ho nebolo ťažké," prezradila o svojom pohľade z okna kancelárie na fabriku malá výtvarníčka, ktorá sa svojej záľube venuje popri plávaní, korčuľovaní a lyžovaní. "Nemám tému, ktorú by som kreslila najradšej. Keď začnem, takmer nikdy neviem, ako bude obrázok po dokončení vyzerať," vyznala sa autorka, ktorá najradšej pracuje so suchým pastelom. "Ak bude príležitosť, určite sa prihlásim aj o rok," prisľúbila. A spolu s ňou aj svetlovláska Frederika.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...