KONTAKT  |    _eng _sk

Bistier bude viac
           



Pridané: 04.08.2008
Autor: Magdaléna FECURKOVÁ
Kategória: 31/2008

O závodnom stravovaní s viceprezidentom Martinom Pitorákom

Minulý mesiac vstúpil do platnosti dodatok č. 5 k zmluve o poskytovaní podnikových stravovacích služieb, na ktorom sa dohodli U. S. Steel Košice a firma Sodexho.

"Dodatok obsahuje rad záväzkov na strane dodávateľa i objednávateľa služieb. Uzatvorili sme ho s firmou Sodexho s cieľom skvalitniť závodné stravovanie tak, aby s ním boli naši zamestnanci v maximálnej miere spokojní," konštatoval viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák. Okrem hodnoty stravovacej jednotky, ktorá bola stanovená na 76 korún vrátane DPH, špecifikovania sankcií za nedodržanie dohodnutého sortimentu jedál v jednotlivých stravovacích zariadeniach po celý čas výdaja stravy, gramáže jednotlivých zložiek jedál či za nečisté servírovacie tácky, taniere, príbory a poháre a ďalších ustanovení, sa zmluvné strany dohodli aj na vytvorení katalógu jedál.

"Katalóg jedál v elektronickej podobe, na zostavení ktorého na základe dohody pracovala firma Sodexho, je už hotový. V súčasnosti ho posudzujú členovia stravovacej komisie," informoval viceprezident. Katalóg jedál spôsobilých na prípravu v stravovacích zariadeniach v areáli U. S. Steel Košice obsahuje zobrazenie jedla, jeho názov, základné potravinové zložky na prípravu, ich gramáž v surovom a hotovom jedle, ako aj výživovú hodnotu jedla, ale tiež ich rozdelenie do kategórií nadštandardné a štandardné. Firma Sodexho sa zaviazala zostavovať jedálne lístky pri zachovaní zásad pravidelného obmieňania jedál z celého dostupného sortimentu ponuky podľa katalógu a to tak, aby bola zachovaná sortimentná pestrosť jedál na každý deň, kombinácia viacerých mäsitých, bezmäsitých múčnych a zeleninových jedál. Dbať má pritom na zdravé stravovanie, dodržiavanie zásad správnej výživy, zvyklosti slovenskej kuchyne i na miestne tradície. K skvalitneniu služieb v oblasti stravovania prispeje aj realizácia investičných akcií.

"V tomto roku," dodal M. Pitorák, "pribudne v závodnej jedálni ÚMD nová umývačka i konvektomat, v budúcom roku plánujeme zriadiť v štyroch stravovacích strediskách bistrá. Ide o bufety Oceliareň 1, Montážnik, Žíhareň a Radiátorovňa." Zriaďovanie bistier súvisí s dohodou oboch zmluvných strán, na základe ktorej má postupne dôjsť k zmene súčasnej štruktúry tovaru predávaného v bufetoch. Širší sortiment hotových jedál, bagiet, sendvičov, šalátov a položiek rýchleho občerstvenia má nahradiť, v súlade so zásadami racionálnej výživy, údeniny, mäsové výrobky, konzervované potraviny a pochutiny.

V súčasnosti sieť stravovacích zariadení v areáli spoločnosti U. S. Steel Košice tvoria štyri závodné jedálne, dvadsaťtri bufetov a sedem výdajní stravy.

Empty

ODPORÚČAME

21.07.2022
Nedostali ste sa na EXPO do Dubaja? Nevadí, technologické novinky uvidíte aj na FSD.
21.06.2022
Skrášlený útulok vďaka milovníkom zvierat
20.06.2022
Do Botanickej záhrady UPJŠ prinášame viditeľné zmeny
17.06.2022
V U. S. Steele dnes tiekla krv

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...