Vyhľadávanie:

Bistier bude viac

Bistier bude viac

O závodnom stravovaní s viceprezidentom Martinom Pitorákom

Minulý mesiac vstúpil do platnosti dodatok č. 5 k zmluve o poskytovaní podnikových stravovacích služieb, na ktorom sa dohodli U. S. Steel Košice a firma Sodexho.

"Dodatok obsahuje rad záväzkov na strane dodávateľa i objednávateľa služieb. Uzatvorili sme ho s firmou Sodexho s cieľom skvalitniť závodné stravovanie tak, aby s ním boli naši zamestnanci v maximálnej miere spokojní," konštatoval viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák. Okrem hodnoty stravovacej jednotky, ktorá bola stanovená na 76 korún vrátane DPH, špecifikovania sankcií za nedodržanie dohodnutého sortimentu jedál v jednotlivých stravovacích zariadeniach po celý čas výdaja stravy, gramáže jednotlivých zložiek jedál či za nečisté servírovacie tácky, taniere, príbory a poháre a ďalších ustanovení, sa zmluvné strany dohodli aj na vytvorení katalógu jedál.

"Katalóg jedál v elektronickej podobe, na zostavení ktorého na základe dohody pracovala firma Sodexho, je už hotový. V súčasnosti ho posudzujú členovia stravovacej komisie," informoval viceprezident. Katalóg jedál spôsobilých na prípravu v stravovacích zariadeniach v areáli U. S. Steel Košice obsahuje zobrazenie jedla, jeho názov, základné potravinové zložky na prípravu, ich gramáž v surovom a hotovom jedle, ako aj výživovú hodnotu jedla, ale tiež ich rozdelenie do kategórií nadštandardné a štandardné. Firma Sodexho sa zaviazala zostavovať jedálne lístky pri zachovaní zásad pravidelného obmieňania jedál z celého dostupného sortimentu ponuky podľa katalógu a to tak, aby bola zachovaná sortimentná pestrosť jedál na každý deň, kombinácia viacerých mäsitých, bezmäsitých múčnych a zeleninových jedál. Dbať má pritom na zdravé stravovanie, dodržiavanie zásad správnej výživy, zvyklosti slovenskej kuchyne i na miestne tradície. K skvalitneniu služieb v oblasti stravovania prispeje aj realizácia investičných akcií.

"V tomto roku," dodal M. Pitorák, "pribudne v závodnej jedálni ÚMD nová umývačka i konvektomat, v budúcom roku plánujeme zriadiť v štyroch stravovacích strediskách bistrá. Ide o bufety Oceliareň 1, Montážnik, Žíhareň a Radiátorovňa." Zriaďovanie bistier súvisí s dohodou oboch zmluvných strán, na základe ktorej má postupne dôjsť k zmene súčasnej štruktúry tovaru predávaného v bufetoch. Širší sortiment hotových jedál, bagiet, sendvičov, šalátov a položiek rýchleho občerstvenia má nahradiť, v súlade so zásadami racionálnej výživy, údeniny, mäsové výrobky, konzervované potraviny a pochutiny.

V súčasnosti sieť stravovacích zariadení v areáli spoločnosti U. S. Steel Košice tvoria štyri závodné jedálne, dvadsaťtri bufetov a sedem výdajní stravy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...