Vyhľadávanie:

Blížia sa oslavy Dňa mesta Košice

Blížia sa oslavy Dňa mesta Košice

Po dvoch rokoch sa do Košíc vracajú obľúbené podujatia organizované pri príležitosti osláv Dňa mesta Košice. Pripravený je celý rad tradičných podujatí a chýbať nebudú ani novinky v programe. Už na budúci piatok, 29. apríla otvoria remeselné trhy. Novinkou v tento deň bude Košická svetelná párty - veľký sprievod Košičanov plný svetla, svetelných zdrojov a pestrofarebných lampiónov,

Prvé májové dni budú tradične patriť otvoreniu sezóny na Detskej železničke a v ZOO Košice. Od 1. mája bude otvorený zrekonštruovaný archeologický komplex Dolnej brány s novou expozíciou mestského opevnenia, s multimediálnymi prezentáciami, špeciálnymi efektami, 3D archeomodelmi a ďalšími prekvapeniami

Chýbať nebude ani tradičný koncert vo fontáne, 6. mája sa Košičania môžu tešiť na Košické Benátky. Veľkú radosť majú z tohto podujatia aj deti z Detského domova v Podolínci a Centra pre deti a rodiny Uralská, ktoré sa vo všetkých predchádzajúcich ročníkoch so svojimi vlastnoručne vyzdobenými plavidlami umiestňovali na popredných priečkach v hodnotení.

Obdivovateľov historických áut poteší ďalší ročník medzinárodného stretnutia historických vozidiel a ich majiteľov v dobových kostýmoch. Chýbať nebude originálna prehliadka, súťaž krásy a súťaž zručnosti automobilov.

Najdôležitejší deň osláv – 7. máj, je tradične spojený so slávnostným ceremoniálom odovzdávania Cien mesta a Cien primátora mesta. Program celého dňa pozostávajúci z historického sprievodu mestom vyvrcholí večer Galakoncertom pri fontáne pred Štátnym divadlom.

Záverečný deň osláv ozvláštni gastronomická šou Hrnček var! – Hradná vareška, ktorá nahradí niekdajší Košický guláš. Podujatie bude atraktívnejšie nielen zmenou prostredia z Rodošta na Košický hrad, ale i ponukou zhotovovaných súťažných jedál v úzkej spolupráci so združením Castellum Cassovia.

O podujatiach v rámci osláv Dňa mesta Košice vás budeme pravidelne informovať.
Celý program uverejňuje bulleti
n DMK 2022 Bulletin (www.kosice.sk)

U. S. Steel Košice je hlavným partnerom podujatia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...