Vyhľadávanie:

Boj o druhú priečku trvá

Boj o druhú priečku trvá

V nedeľu 3. marca sa končí základná časť hokejovej extraligy sezóny 2012/2013

Do skončenia základnej časti hokejovej Tipsport extraligy zostávajú už len dve kolá. V nich bojuje desať účastníkov našej najvyššej hokejovej súťaže o konečné poradie. Podľa umiestnenia bude prvých osem tímov bojovať v play-off vo štvrťfinále, deviate mužstvo v tejto sezóne svoju účasť ukončí a desiaty tím bude hrať v baráži o zotrvanie v extralige pre budúci ročník s víťazom I. hokejovej ligy.

Pred poslednými dvoma kolami je už isté, že víťazstvo si po základnej časti vybojovali hokejisti HKm Zvolen, ktorí sa vo štvrťfinále stretnú s ôsmym celkom tabuľky a tým bude podľa zisku bodov HC 05 Banská Bystrica. Košičania na svojho súpera ešte len čakajú. Momentálne sú v tabuľke na 3. mieste, iba bod za druhou Nitrou. Teoreticky ešte naši hokejisti môžu pred ňou skončiť, ale to by musela Nitra v ostávajúcich dvoch dueloch aspoň raz prehrať a naši musia obidva zápasy, doma so Skalicou a v Žiline, vyhrať. A tak našimi potenciálnymi súpermi vo štvrťfinále môžu byť HK Poprad, Dukla Trenčín alebo aj HK 36 Skalica. Všetko je zatiaľ otvorené.

Zverenci trénera Milana Staša ukončili pred dvoma týždňami v zápase s Trenčínom na ľade v Steel aréne domácu neporaziteľnosť. Ich sériu vojaci z Trenčína prerušili po štrnástich víťazných domácich dueloch. V uplynulých dvoch týždňoch zaregistrovali hráči HC Košice tri víťazstvá a to v Banskej Bystrici, doma nad Nitrou a v Martine. V poslednom domácom súboji proti Nitre sa strelecky blysol náš reprezentant Marcel Haščák. Ten sa prezentoval už svojím tretím hetrikom v tejto sezóne a okrem toho v tomto zápase zaznamenal aj tri asistencie. "Oslavovať nebude kedy, akurát že ma to bude niečo stáť a podľa tradície musím prispieť do klubovej pokladnice," nechal sa počuť M. Haščák po zápase a dodal: "Bojujeme o druhú priečku, ktorá je zaujímavá pre prípadné semifinálové zápasy, takže ešte máme šancu a ideme do toho až do konca základnej časti. V šatni i vo vedení cítime podporu, hrá sa nám lepšie, ako pod zbytočným tlakom. Sme profesionáli, každý z nás si chce pripísať nejaký triumf. Takže sami veľmi dobre vieme o čo hráme. Vôbec nerozmýšľame nad tým, kto by bol pre nás výhodnejším súperom vo štvrťfinále. Chceme ísť čo najvyššie a tak musíme vyhrávať."

Strelecky sa Haščákovi v závere základnej časti darí, na svojom konte má 31 gólov a v tabuľke strelcov je už na druhej priečke. V tabuľke najproduktívnejších hráčov extraligy je, spolu s naším Jenčíkom a Školiakom zo Skalice, so ziskom 62 kanadských bodov na tretej pozícii za Pálffym zo Skalice (71 b.) a Juríkom zo Zvolena (67 b.).

V piatok 1. marca sa naši hokejisti predstavia svojim najvernejším fanúšikom posledný raz v základnej časti sezóny 2012/2013 o 18. hodine v súboji so Skalicou a v nedeľu 3. marca zakončia túto dlhodobú časť zápasom v Žiline. Od 6. do 19. marca 2013 budú na programe štvrťfinálové zápasy play-off, v ktorých sa podľa umiestnenia v tabuľke po základnej časti stretnú prvý tím s ôsmym, druhý so siedmym, tretí so šiestym a štvrtý s piatym.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...