Vyhľadávanie:

Bráničky nahradia navádzače

Bráničky nahradia navádzače

"Bezpečnosť zamestnancov prechádzajúcich cez železničné priechody v areáli huty zvyšujú ochranné zábradlia. Spoločnosť rozhodla o ich inštalovaní v súvislosti s nežiadúcimi udalosťami, ku ktorým v minulosti došlo v Košiciach, ale i v iných závodoch korporácie. Bráničky umiestňujeme od apríla tohto roku na chodníky pri hlavných cestách. Zo 189 priechodov sme urobili už 146. Objavili sa však problémy s ich častým poškodzovaním. Najmä za halou Studenej valcovne, kde expedujú hotovú výrobu," povedal pre Oceľ východu riaditeľ DZ Servis a služby (SaS) Jozef Tutko.

Len pred niekoľkými mesiacmi pri východoch z prevádzok Expedície, popri cestnej komunikácii, osadili ochranné zábradlia, ktoré chránili chodcov a oddeľovali cestu a chodník pre peších. Už tam stojí len torzo z nich. "Situácia je nevyhovujúca. Kamióny sa pri výjazdoch z expedičných hál nevedeli vytáčať a bráničky opakovane ničili. Problémy mali už aj chodci, pretože nevedeli cez zničené bráničky prechádzať. Problém chceme riešiť komplexne," dodal J. Tutko. Spolu s DZ Doprava chcú vo väčšej vzdialenosti od hál postaviť novú prechodovú cestu a chodník a zároveň chcú upraviť výjazdy z expedičných hál. Zámer je v štádiu príprav.

Po skúsenostiach s ničením bráničiek montuje DZ SaS nové zábrany bez dvierok, ktoré donútia chodca presvedčiť sa o bezpečnom prechode cez koľajnice alebo cestu pohľadom na obe strany smeru chôdze. "Postupne vymeníme všetky bráničky za navádzače, ktoré sú lepšou možnosťou aj z hľadiska údržby," spresnil J. Tutko.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...