Vyhľadávanie:

Budovanie kapacít pre udržateľný rozvoj

Budovanie kapacít pre udržateľný rozvoj

O novom projekte zameranom na budovanie kapacít pre udržateľný regionálny rozvoj v Košickom kraji informovali v uplynulých dňoch na tlačovej besede zástupcov masmédií predstavitelia Rozvojového programu OSN (United Nations Development Programme - UNDP) a Košického samosprávneho kraja. Cieľom projektu s rozpočtom 300 tisíc USD, ktorý potrvá 32 mesiacov, je podporiť trvalo udržateľný rozvoj v našom kraji pomocou vytvárania miestnych partnerstiev medzi subjektami verejného, súkromného a mimovládneho sektora.

Finančne sa na ňom podieľajú obidvaja partneri. Prostriedky poslúžia na vypracovanie príručiek pre miestne partnerstvá, podporu procesu tvorby a fungovania udržateľných partnerstiev, vzdelávanie ich účastníkov, ale aj na definovanie stratégií a prípravu i realizáciu projektov pre mikroregióny. V kontexte príprav na čerpanie fondov EÚ v rámci programovacieho obdobia na roky 2007 až 2013 predstavuje nový projekt významný nástroj, pomocou ktorého bude Košický kraj lepšie pripravený absorbovať pomoc EÚ.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...