Vyhľadávanie:

Centrum vtáčieho raja otvorené

Centrum vtáčieho raja otvorené

Ďalší z projektov grantového programu Spoločne pre región vo finále

Jedenásť projektov z celého východného Slovenska získalo v tomto roku finančnú podporu na svoju realizáciu vďaka grantovému programu spoločnosti U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie Spoločne pre región. Koncom minulého mesiaca došli do cieľa aj v obci Senné v michalovskom okrese. Oficiálne tu otvorili Avescentrum - ekovýchovné centrum vtáčieho raja, ktoré bude slúžiť žiakom základných škôl, ale i obyvateľom širšieho okolia.

"Dvere Avescentra," informoval nás Matej Repel, koordinátor projektu, "otvorila riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel symbolicky - pokropením vodou z neďalekej mokrade pomocou bieleho pierka z labute. Napriek sychravému počasiu sme privítali takmer tridsať hostí. Členom Slovenskej ornitologickej spoločnosti /Bird Life Slovensko sa vďaka grantu podarilo zrekonštruovať v starom vidieckom domčeku tri miestnosti a vytvoriť v nich priestory, v ktorých si môžu záujemcovia pozrieť skromnú expozíciu o ochrane prírody a zvlášť mokradí, preštudovať propagačné materiály a knihy, pozrieť si videoprojekciu alebo vypočuť prednášku o ochrane prírody." Súčasťou centra je okrem iného aj záhrada, v ktorej si našli svoje miesto informačné panely a rôzne typy vtáčích búdok.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...