Vyhľadávanie:

Ceny pre redakciu Oceľ východu a maratónca Imricha Pástora

Ceny pre redakciu Oceľ východu a maratónca Imricha Pástora

Vo štvrtok 13. decembra 2012 sa v Štátnom divadle Košice konalo slávnostné zhromaždenie predstaviteľov a zástupcov Košického samosprávneho kraja (KSK) spojené s odovzdávaním verejných ocenení. Ocenenia KSK - Cenu KSK, Cenu predsedu KSK a Plaketu predsedu KSK si prevzalo 25 jednotlivcov a kolektívov. Medzi ocenenými boli aj zamestnanci spoločnosti U. S. Steel Košice.

Cenu predsedu KSK si prevzal kolektív redakcie Oceľ východu za zásluhy v publicistickej a verejnoprospešnej činnosti a zviditeľňovanie kraja.

Podnikové noviny vychádzajú od roku 1960, v súčasnosti sa k zamestnancom dostávajú raz za dva týždne, aktuality aj prostredníctvom mimoriadnych vydaní. Oceľ východu získala v ostatných štyroch rokoch (2008, 2009, 2010 a 2011) prvé miesto v celoslovenskej súťaži Podnikové médium roka. V roku 2008 zároveň získala Cenu Hospodárskych novín za najlepšiu obsahovú stránku a v roku 2011 aj špeciálnu cenu vyhlasovateľa súťaže za najlepšiu obsahovú stránku. Kolektív redakcie bol úspešný aj v 15. ročníku tvorivej súťaže novinárov východoslovenského regiónu za rok 2009. V kategórii okresná, podniková tlač a internetové noviny udelila Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v Košiciach a Literárny fond - sekcia pre žurnalistiku kolektívu Oceľ východu 1. miesto.

Plaketou predsedu KSK bol ocenený maratónec, štvornásobný majster Slovenska Imrich Pástor, zamestnanec prevádzky Distribúcia elektrickej energie divízneho závodu Energetika. Rodák z Vyšnej Myšle sa na štart prvých oficiálnych pretekov postavil už ako 12-ročný v Blažiciach. Prvú veľkú medailu získal na halových majstrovstvách v Banskej Bystrici na 800 metrov, kde skončil druhý. Stále ho však lákali skôr dlhšie trate, vytrvalostné disciplíny. Preto pred deviatimi rokmi prestúpil do TJ OBAL SERVIS Košice, kde sa naplno rozvinul jeho bežecký talent a kde dosiahol najväčšie úspechy. Je majstrom SR na dráhe v Košiciach (10 000 m, 1. miesto), majstrom SR v polmaratóne Košice - Seňa 1. miesto, majstrom SR v MMM (štvornásobný víťaz 2007 - 2010).

Slávnosti udeľovania ocenení, ktoré odovzdal predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa, sa prizerali aj prezident U. S. Steel Košice David J. Rintoul a viceprezidentka USSK pre riadenie externých služieb a vzťahov Elena Petrášková.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...