Vyhľadávanie:

Čertovsky dobré Mikulášoviny

Čertovsky dobré Mikulášoviny

Slávnostné otvorenie Košických Vianoc v predvečer Mikuláša prilákalo aj tohto roku na Hlavnú tisíce Košičanov. Príjemné počasie a lákavý program, na ktorom sa podieľala aj naša spoločnosť, ale i dobroty ponúkané v blízkych stánkoch, spríjemnili malým i veľkým sobotňajší podvečer 5. decembra.

Podujatie slávnostne otvorila skladba Vianočný čas, ktorú mal v premiére zaspievať Marián Čekovský. Kvôli povinnostiam v Bratislave sa programu nemohol osobne zúčastniť, a tak sme ho videli iba na veľkoplošnej obrazovke. Moderátor Richard Herrgott privítal na pódiu primátora Košíc Františka Knapíka a prezidenta U. S. Steel Košice Georgea F. Babcoka s manželkami. Spoločne rozsvietili vianočný strom a svetelnú výzdobu v centre mesta. Neskôr Košičanov potešil program, v ktorom sa im prihovoril Andrej Bičan, sviatočnú atmosféru umocnili pesničky Katky Koščovej a Kristíny, o spestrenie sa postarala tanečná skupina TST Košice. Deti zaujalo vystúpenie uja Viktora, ktoré bolo veselé a hravé, no zároveň malo aj výchovný náboj. Z jeho úst odzneli hádanky o známych rozprávkach, pesnička o dôležitých telefónnych číslach, príbeh o zvieratkách a zoznámenie sa s ich hlasmi.

"Veľmi sa mi páčilo ako detičky prezlečené za čertov tancovali," povedala nám deväťročná Magdalénka. Malý Riško, ktorý sa pevne držal mamkinho kabáta, prezradil: "Teším sa, že mi mamka kúpila svietiace rožky na hlavu a tiež, že je tu veľa dobrôt na zjedenie. Páči sa mi, ako svieti celá ulica." "Každý rok chodíme s rodičmi a bratom na Hlavnú ulicu, pekne tancovali deti z umeleckej školy. Zaujali ma aj pesničky uja Viktora," dala sa počuť sedemročná Anabella.

Za najkrajšiu kresbu vo výtvarnej súťaži U. S. Steel Košice si z rúk riaditeľa pre Vonkajšie vzťahy Jána Baču prevzala výhru 10-ročná Michaela Bobková. Radosť jej priniesol okrem diplomu aj MP4 prehrávač.

Primátor Košíc a prezident U. S. Steel Košice sa potom presunuli do stánku mesta, v ktorom predávali primátorský punč. Výťažok z predaja poputuje na charitatívne účely. Rušno bolo aj pri stánku U. S. Steel Košice, v ktorom sa prezentovala Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov Košice. Vyzbierané peniaze použijú na starostlivosť o opustené zvieratá, činnosť útulku a výstavbu Strediska vzájomnej pomoci ľudí a zvierat.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...