Vyhľadávanie:

Cestovať inteligentnejšie, žiť lepšie

Cestovať inteligentnejšie, žiť lepšie

Košice sa opäť aktívne zapoja do Európskeho týždňa mobility

Mesto Košice v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Košice sa aj tento rok aktívne zapojí do Európskeho týždňa mobility. "Európsky týždeň mobility je aktivita popularizujúca medzi širokou verejnosťou iné formy dopravy, než je individuálna automobilová doprava. V spolupráci s Dopravným podnikom mesta Košice preto vyzývame na aktívnu spoluprácu aj ďalšie organizácie, partnerov, ktorí budú nápomocní pri tvorbe programu a návrhu riešení, ktoré prispejú k skvalitňovaniu podmienok pre mestskú hromadnú dopravu, cyklistov či peších," povedal Jozef Filipko, poslanec mestského zastupiteľstva v Košiciach poverený osobitými úlohami v oblasti integrovanej dopravy.

Mesto Košice a Dopravný podnik mesta Košice pripravujú niekoľko podujatí v rámci Európskeho týždňa mobility. "Tento rok zorganizuje DPMK po prvýkrát v rámci Týždňa mobility Deň otvorených dverí v podniku, ale pripravujeme aj symbolickú rozlúčku s poslednými autobusmi typu Ikarus 280, ktoré premávajú v Košiciach. Určite vymyslíme aj novú trasu pre obľúbenú súťaž Kto skôr? - teda súťaže o to, kto sa skôr dostane do cieľa cesty - električka, autobus, auto, cyklista, korčuliar či bežec. A verejnosť, cestujúcu mestskou hromadnou dopravou, podporíme počas tradičného Dňa bez áut," načrtol pripravované aktivity Michal Dekánek, dopravný riaditeľ DPMK.

Súčasťou Európskeho týždňa mobility bude aj Dopravné fórum, ktoré pripravuje Mesto Košice so spolupracujúcimi partnermi. Jednou z tém diskusie bude aj informácia o aktuálnom stave projektu Integrovaný dopravný systém v meste Košice. Diskusia bude verejná za účasti zástupcov mesta i mestských častí.

Európsky týždeň mobility vyhlasuje Európska komisia každoročne v týždni od 16. - 22. septembra. Ide o osvetovú kampaň zameranú na občanov, na používanie verejnej dopravy, cyklistiky, pešej dopravy a podporu európskych miest a obcí pri presadzovaní udržateľnej mobility. Témou tohtoročného Európskeho týždňa mobility je: Travel Smarter, Live Better Cestovať inteligentnejšie (rozumnejšie, jednoduchšie), žiť lepšie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...