Vyhľadávanie:

Charitatívny stánok na Hlavnej ešte do soboty

Charitatívny stánok na Hlavnej ešte do soboty

Nuž, treba priznať, že počasie otváraciemu ceremoniálu Košických rozprávkových Vianoc ani zamak neprialo. Pamätáte sa? Pršalo ako z krhly. A ani nasledujúci deň sa obloha neumúdrila. Dala si načas až v nedeľu. A pritiahla na Hlavnú na vianočné trhy s radom predajných stánkov po oboch stranách viac ľudí, ktorých počet sa zväčšoval každým dňom.

Ako sa teda zatiaľ darilo neziskovým organizáciám, ktorým dala naša spoločnosť možnosť prezentovať v jej charitatívnom stánku svoju činnosť a prostredníctvom verejných zbierok získať aj peniažky na svoje budúce aktivity?

Romana Šerfelová z útulku pre psov pri Haniske, ktorému „patril“ stánok od 1. do 3. decembra, je spokojná. „Atmosféru v stánku sme mali výbornú. Aj vďaka našim dobrovoľníkom a milým ľuďom, ktorí si prišli vybrať za finančný príspevok niektoré z našich reklamných predmetov, alebo len tak, prispieť do pokladničky. Viacerí z nich majú doma psíkov adoptovaných z nášho útulku, a tak prišli buď s nimi alebo sa nám pochválili fotografiami.  V každom prípade som bola milo prekvapená, keď sme zrátali peniažky. V priebehu troch dní sme vyzbierali 3 155 eur. Keďže máme momentálne v útulku 230 psíkov, celú sumu použijeme na nákup krmiva,“ prezradila šéfka Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov.

V stánku  sa 8. decembra predstavil Charitný dom sv. Alžbety,  ktorý na Bosákovej ulici v Košiciach  celoročne poskytuje dočasný domov, prístrešie a nevyhnutnú sociálnu pomoc i poradenstvo ľuďom bez domova. Službukonajúca pani Ľuba podvečer poznamenala, že sa im darí celkom dobre. Lepšie ako pred rokom. Tešia sa najmä z reakcie ľudí. „Sú ústretovejší, najmä mladí,“ konštatovala. Riaditeľ Arcidiecéznej charity v Košiciach Cyril Korpesio nešetril slovami uznania na adresu košickej oceliarne. „Je to zo strany vašej spoločnosti vynikajúci počin, ktorý má viacero účinkov,“ povedal, majúc na mysli skutočnosť, že firma opätovne umožňuje neziskovým organizáciám prezentovať svoju činnosť verejnosti. „Týmto počinom sa nielen prehlbuje vzťah medzi vašou firmou a charitnými organizáciami, ale má to i výchovný aspekt. V našich  zariadeniach máme ľudí aj s ťažkým zdravotným  postihnutím,  starkých v denných stacionároch, ktorí sa na toto obdobie veľmi tešia. Majú zaujímavú pracovnú náplň, darčeky vyrábajú s radosťou a láskou, ktoré sa im vrátia.  Utŕžené peniaze  poslúžia na rozvoj miesta, v ktorom sa nachádzajú.“

Nezisková organizácia ETP Slovensko sa na vianočných trhoch  predstavila v piatok, 15. decembra. „Je to pre nás skvelá príležitosť porozprávať ľuďom, ktorí sa pri nás zastavia, čosi viac o našej činnosti, aktivitách a zámeroch,“ konštatovala riaditeľka  Veronika  Poklembová. „Pristavujú sa pri nás ľudia rôznych vekových kategórií, debatujeme spolu. A nejeden si aj niečo z našej ponuky vyberie. Všetky tieto darčeky vyrobili deti v našom komunitnom centre,“ ukázala na pult. A bolo ich skutočne veľa. Originálne, ručne maľované tašky, obrázky, ktoré vznikli na workshope v galérii Šopa, odznaky i všakovaké dekorácie s vianočnou tematikou. „Každý z nich má svoj príbeh, reprezentuje aktivity, ktoré s deťmi robíme. Vyzbierané  peniažky môžeme použiť napríklad na voľnočasové aktivity a krúžky detí a mládeže, mentorský program, či letné tábory.“

Do konca vianočných trhov na Hlavnej  zostáva už len niekoľko dní. Ak sa na ne vyberiete, neopomeňte zavítať do charitatívneho stánku košickej oceliarne, v ktorom dobrovoľne pomáhajú aj naši štipendisti, a podporte rozvoj budúcich aktivít partnerských subjektov.
Zaslúžia si to.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...