Vyhľadávanie:

Chceme pracovať koncepčne, musíme byť trpezliví

Chceme pracovať koncepčne, musíme byť trpezliví

Prezident klubu HC Košice Július Lang hodnotí uplynulú sezónu

Pred sezónou ste si dali za cieľ hrať finále. Ako hodnotíte konečné piate miesto A mužstva?
S výsledkami tímu sme nespokojní, skončiť na konci základnej časti piaty je neúspech. Vypadnúť na začiatku vyraďovacej fázy je sklamanie. Na druhej strane sme zahrali veľmi pekné play-off, veľmi vyrovnané, s veľmi dobrým súperom. Tento neúspech nás však motivuje k ďalšej práci. Chceme ukázať fanúšikom na Slovensku, že hokej sa v Košiciach hrať vie.

Ako zapadli zahraniční hráči do tímu?
Myslím si, že je správne zapojiť zahraničných hráčov, lebo sa máme čo učiť navzájom od seba. Zapadávali však omnoho ťažšie, ako sme si to predstavovali. Niektorí lepšie, niektorí slabšie, ale je tam veľký potenciál v spolupráci. Stratégia bude naďalej taká, že budeme mať troch-štyroch legionárov v tíme.

Dôjde k obmene tímu? Ako budú zapojení mladí hokejisti?
V súčasnosti podrobujeme analýze minulú sezónu. Na jej základe vyvodíme dôsledky a zadefinujeme ďalšie kroky. K obmene kádru určite dôjde. S mladými hráčmi sme veľmi spokojní, milo nás prekvapili. Štvrtý útok hral veľmi dobre a budeme s ním naďalej pracovať. Stratégia v Košiciach zostáva taká, že chceme dávať šancu mladým hráčom a Košičanom.

Keď sa vrátime k play-off, čo podľa vás rozhodlo o vyradení?
Nešli nám presilovky, to je fakt, na tom musíme popracovať. Na oslabenie tímu sa nechcem vyhovárať, ale v niektorých momentoch nám chýbalo aj desať hráčov. Myslím si, že chlapci neboli dobre fyzicky pripravení. Je to dôležitý faktor, ktorému sa budeme veľmi intenzívne venovať počas letnej prípravy. Musíme mať letnú prípravu rozsiahlejšiu, tvrdšiu a absolvovať viac prípravných zápasov. Čo je veľmi podstatné, hráči sa nebudú môcť pripravovať individuálne, bude len kolektívna príprava bez výnimiek.

Počas sezóny ste otvorene komunikovali s verejnosťou a poukazovali na sporné rozhodnutia vedenia ligy. Budete s ostatnými klubmi viac spolupracovať, aby bol výklad pravidiel jednoznačný?
To, čo sme urobili, bolo správne. HC Košice sa bude ozývať stále, keď niečo nebude v prospech slovenskej ligy. Ozvali sme sa v prípade prestupových termínov, s ktorými sme nesúhlasili, ozvali sme sa aj kvôli incidentom v Trenčíne, ktoré sú neakceptovateľné. Neskôr sa ozval aj Poprad, ktorý tam mal podobné problémy. Nebudeme komunikovať len s klubmi, ale hlavne s Pro-hokejom a so zväzom, ktoré musia zastupovať záujmy všetkých klubov. Sú pravidlá, ktoré sa stanovia a platia pre každého rovnako a nemenia sa v priebehu sezóny.

Veľa zmien sa udialo aj v klube. Ktoré boli najvýznamnejšie?
Na jednej strane sme neuspeli športovým výsledkom, na druhej strane sa urobilo veľmi veľa pozitívneho. Skonsolidovali sme financovanie, začali sme spoluprácu s mnohými novými partnermi nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Lákame nových partnerov do slovenského hokeja, zorganizovali sme veľa marketingových akcií, ktoré boli úspešné. Zmenila sa aj komunikácia navonok cez sociálne médiá, cez novú webovú stránku, zlepšila sa spolupráca s našim fanklubom, s ktorým veľmi otvorene a korektne komunikujeme. Snažíme sa uspokojovať nielen fanúšikov, pre ktorých sa hokej hrá, ale aj sponzorov, pre ktorých je spájanie s klubom dobrým imidžom. Čoskoro dôjde k zmenám aj v práci s mládežou v klube, pracujeme na tom intenzívne už niekoľko mesiacov. Teraz tvoríme nové trénerské dvojice, pripravujeme novú organizačnú štruktúru. Keď sa chceme venovať koncepčne hokeju, musíme začať s deťmi. Hlavným cieľom je pripraviť čo najviac detí do A mužstva.

Dôjde k zmenám aj na poste hlavného trénera?
Našim cieľom bolo priniesť pána Šimíčka na dlhší čas, počas play-off mal možnosť spoznať mužstvo. Chceme pracovať koncepčne, musíme byť viac trpezliví, ja si myslím, že už počas zápasov vo vyraďovacej časti sa ukázala jeho práca v súčinnosti s Marcelom Šimurdom a Petrom Bartošom. Uvedomujeme si, že sme v posledných kolách základnej časti prehrali veľa zápasov, ale cieľom bolo  dobre sa pripraviť na play-off a odstrániť slabé stránky. S Banskou Bystricou to boli veľmi vyrovnané zápasy, len to „šťastíčko“ sa nepriklonilo na našu stranu. S realizačným tímom chceme mužstvo pripraviť tak, aby boli chlapci schopní bojovať jeden za druhého a za Košice. Už pred play-off sme začali s mentálnym koučingom, je to novinka v HC Košice, ktorá sa nám veľmi osvedčila. Ďalšou vecou, ktorú chceme zmeniť, je,  že pri niektorých rozhodnutiach budeme menej trpezliví a viac nekompromisní.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...