Vyhľadávanie:

Chcete pomôcť ako dobrovoľník?

Chcete pomôcť ako dobrovoľník?

Viacerí z vás sa na nás obraciate s prosbou, že by ste radi podali pomocnú ruku ľuďom, ktorí museli ujsť pred vojnou z Ukrajiny. Priebežne komunikujeme s organizáciami, ktoré pomáhajú utečencom. Na základe toho prinášame viaceré možnosti, ako sa môžete zapojiť aj vy.
Ak naozaj chcete pomôcť, môžete si vybrať z nasledujúcich oblastí:

Rozvoz stravy rodinám na internáty
Vďaka nesmiernej štedrosti železiarov sa nám podarilo vyzbierať už viac ako 3 000 obedov. Dnes sme začali s ich distribúciou. Denne (okrem víkendov) potrebujeme rozviezť cca 150  - 160 obedov (počet sa aktualizuje každý deň) na dve adresy: Internát na Jedlíkovej 5 a internát na B. Nemcovej 1. Obedy sa nakladajú v Eureste za budovou jedálne na VA ráno o 8.00 a odvážajú bezprostredne po naložení.  Potrebné je väčšie auto, najlepšie kombi.  V prípade väčšieho počtu obedov nám s odvozom pomôže Eurest.
Ak máte záujem o túto formu pomoci, napíšte na adresu: ifalatova@sk.uss.com

Chcete priniesť pomoc osobne?
V internátoch na Jedlíkovej momentálne chýbajú a potrebovali by:

  • Croissant (7 days) - 4-5 kartónov, (deti si to berú na raňajky)
  • Sunar pre najmenšie deti - 2 balenia
  • Jogurty – 50 ks
  • Mliečna ryža ( Risso) – 50 ks
  • Vákuovo balená šunka/ saláma  (100-200 g) – 50 ks
  • Tavený syr (Karička) – 20 ks
  • Balený syr – 30 ks
  • Respirátory – 50 ks
  • Vatové tyčinky do uší – 10 bal
  • Jadrové mydlo – 10 ks

Na vrátnicu do budovy internátov na Jedlíkovej 5 môžete nákup priniesť kedykoľvek. Vrátnica je otvorená 24 hodín denne. O možnostiach ďalšej pomoci vás budeme informovať priebežne.

Poskytovanie informácií
Mesto Košice hľadá dobrovoľníkov, ktorí by pracovali na informačných bodoch v meste a poskytovali informácie utečencom z Ukrajiny. Podmienkou je znalosť ukrajinského alebo anglického jazyka a možnosť pracovať niekoľko hodín denne, prípadne cez víkendy.
Ak by ste chceli pomôcť, píšte na e-mailovú adresu: jbaca@sk.uss.com

Trvanlivé mlieko pre Gréckokatolícku eparchiálnu charitu
Utečencom aj priamo na hraniciach pomáha Gréckokatolícka eparchiálna charita, ktorá má momentálne akútny nedostatok trvanlivého mlieka. Ak chcete pomôcť, stačí keď prinesiete trvanlivé mlieko (polotučné alebo nízkotučné) do Domu sv. Lazora, na Slovenskej jednoty 25, Košice. Prísť môžete kedykoľvek, je treba zazvoniť na zvonček označený Útulok pre matky s deťmi a mlieko si od vás prevezmú.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...