Vyhľadávanie:

Chýba im šnúra víťazných stretnutí

Chýba im šnúra víťazných stretnutí

Hokejisti HC Košice v extralige opäť dva razy po sebe vyhrali

Ani predchádzajúce zápasy, ktoré náš majstrovský celok v extralige odohral, neboli zlé. Na domácom ľade to však ešte stále nie je ono, i keď v piatok, 27. novembra, zdolali v Steel aréne Martin. Ale ešte týždeň predtým, 20. novembra, si v 23. kole doma v súboji s predposledným Zvolenom pripísali na svoje konto v tejto sezóne už šiestu prehru. "Doma sme akýsi ustráchaní, vonku hráme uvoľnenejšie. Dôkazom toho bol náš súboj s vlaňajším finalistom na ľade v Skalici, ktorý sme odohrali v nedeľu 22. novembra. I napriek tomu, že sme tam prehrávali o dva góly, predsa sme otočili vývoj zápasu a vyhrali. Po tomto víťazstve sa naše mužstvo vrátilo do hry o účasť v hornej polovici tabuľky," nechal sa počuť jeden z najskúsenejších obrancov nášho tímu Juraj Kledrowetz.

Keďže sa v zápase so Zvolenom zranil kapitán nášho tímu Juraj Faith a v Skalici nehral, s kapitánskou páskou nastúpil obranca Ján Tabaček. Túto funkciu vzal zodpovedne, v obrane bol veľmi aktívny a možno mu kapitánske céčko pomohlo k tomu, že sa v tejto sezóne konečne presadil aj strelecky. Gól zaznamenal nielen v Skalici, ale i doma v zápase s Martinom. Po stretnutí s hokejistami z Turca poznamenal: "Chcelo by to viac takýchto výhier, akú sme dosiahli proti Martinu. Stretli sme sa so susedom v tabuľke a išlo nám predovšetkým o to, aby sme ho bodovo preskočili. A to nám vyšlo." Ale nie nadlho boli Košičania v tabuľke pred týmto súperom. Kým v nedeľu, 29. novembra, v 26. kole oddychovali, Martinčania doma zdolali Žilinu a znovu sú o bod pred nami.

V tomto roku sa situácia s účinkovaním nášho majstra v extralige vyvíja celkom inak. Mužstvo zatiaľ nedokázalo vyhrať viac ako dva zápasy po sebe. Škoda, že hráči mali v priebehu jedného týždňa prestávku. Musíme veriť, že i napriek tomu sa naši hokejisti udržia v zápasovom tempe a už v piatok, 4. decembra, na ľade súpera v Žiline odohrajú víťazný súboj. Doma ich potom uvidíme na budúci týždeň v utorok 8. decembra. V Steel aréne sa o 17.30 hod. stretnú s Trenčínom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...