Vyhľadávanie:

Chystáte sa do dôchodku? Radi vás privítajú v Jeseni života

Chystáte sa do dôchodku? Radi vás privítajú v Jeseni života

Predchádzajúce dva roky poznačili životy nás všetkých, seniorov z občianskeho združenia Jeseň života nevynímajúc. Toto občianske združenie, ktoré združuje dôchodcov – bývalých železiarov, vzniklo v roku 2004 a spoločnosť U. S. Steel Košice od začiatku jeho činnosť podporuje.

„Cez tie dva roky kovidu sme väčšinou boli zavretí, keď sme mali chvíľku aj otvorené, keď boli miernejšie opatrenia, veľa ľudí nechodilo, pretože sa báli. Aktuálne máme na papieri 1 440 členov, nie je to však presné číslo, pretože veľa z našich členov zomrelo, mnohí majú viac ako 80 rokov a už klub nevyužívajú. Aktívnych máme okolo 100 členov, ale na prácu a zabezpečenie činností je nás tak 30 – 40,“ približuje aktuálnu situáciu Terézia Némethová.

Najväčší záujem je o zájazdy alebo rekondičné pobyty. „Naplánované máme dva výlety do Poľska, v júni sme rezervovali dva turnusy na rekondičné pobyty do Liptovského Jána, kde sme boli  aj vlani a veľmi sa to našim ľuďom páčilo. Na dračku idú aj Bardejovské kúpele, kde tiež máme rezervované dva týždenné turnusy na jeseň. Cez leto ešte plánujeme výlety do Maďarska, na kúpalisko,“ predstavila plán činnosti na tento rok Helena Brožková.

V priestoroch klubu je k dispozícii malá posilňovňa a veľmi slušne vybavená knižnica. Spoločne chodia na obedy na Luník VII, vďaka príspevku na stravu. A naši seniori dúfajú, že sa tohto roku budú môcť znova zapojiť aj do zbierky šatstva v rámci nášho dobrovoľníckeho projektu Hutníci pre Košice.

Samostatnú kapitolu predstavuje šport, ktorému sa už 7 rokov naplno venuje Andrej Sabol. Zvykli sa zapájať do všetkých športových podujatí v rámci mesta, ktoré organizuje Rada seniorov mesta, ktorej predsedom je tiež bývalý železiar Ján Caban.

„K najúspešnejším podujatiam patrí  Trojkráľový beh, ktorý sa ale vlani nekonal, zrušená boli aj zimné športové hry.  Dúfame, že sa uskutočnia aspoň letné športové hry, aj keď tohto roku budú v inom režime a bez ľahkoatletických disciplín, v ktorých sme boli vždy silní,“ hovorí Andrej Sabol.

Novou predsedníčkou OZ Jeseň života sa stala Anna Havierová. Aké sú jej plány? „Chcela by som znova rozhýbať a prebudiť činnosť Jesene života. Chceli by sme dať aj prostredníctvom vás vedieť, že tu sme, aké aktivity ponúkame, aby sa k nám prihlásili tí železiari, ktorí odchádzajú do dôchodku. Veľmi radi privítame aj železiarov, ktorí majú rôzne koníčky, ktorými by vedeli obohatiť našu činnosť – vedia napríklad vyšívať, paličkovať, alebo radi spievajú, hrajú na hudobný nástroj, ale aj športovcov,“ zhrnula svoje plány Anna Havierová.

Chystáte sa do dôchodku? Hľadáte priateľov, chcete zostať aktívni? Ozvite sa seniorom z Jesene života. Telefónne číslo: 644 55 35, v čase najlepšie od 12.00 do 15.00 (okrem piatku). Radi vás medzi sebou privítajú.

Na snímke zľava Andrej Sabol, Terézia Némethová, Anna Havierová a Helena Brožková v knižnici OZ Jeseň života.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...