Vyhľadávanie:

Cieľom opäť účasť vo finále

Cieľom opäť účasť vo finále

Hokejisti majstrovského celku HC Košice pred štartom nového ročníka hokejovej extraligy

V pondelok tohto týždňa sa uskutočnila v Steel aréne tlačová konferencia hokejového klubu HC Košice. V jej úvode prezident klubu Miroslav Kiraľvarga poznamenal: "Pred rokom sme takto prezentovali naše predsavzatia a ciele pre sezónu 2008/2009. Vytýčili sme si tri vrcholy a tie sa nám podarilo splniť. Naše mužstvo vyhralo základnú časť extraligy, získali sme majstrovský titul a postúpili do Ligy majstrov. Žiaľ, zrušenie Ligy majstrov nás veľmi sklamalo, ostalo nám len sústrediť sa na domácu súťaž. Náš cieľ pred novou sezónou je jednoduchý. Účasť vo finále, ale k tomu aby ste vyhrali vo finále potrebujete aj veľké šťastie. To však praje odvážnym a my chceme byť odvážni. V novej sezóne očakávame, že spolupráca s partnermi, hokejovou verejnosťou, fan klubom a vedením nášho klubu bude na vysokej profesionálnej úrovni a že sa naše zámery v rámci tejto spolupráce podarí naplniť. Hráči, vedenie, fan klub, toto spojenie musí fungovať a Košice musia ísť príkladom vo fungovaní tohto trojuholníka. Teší nás skutočnosť, že v Košiciach sa zvýšil divácky záujem o hokej. V návštevnosti na štadiónoch európskych klubov sme postúpili z 21. miesta na devätnáste."

O zmenách v kádri informoval generálny manažér HC Juraj Bakoš: "Do novej sezóny vstupujeme s omladeným kádrom. Z mužstva odišlo 13 hráčov, prišlo sedem. Máme mladých brankárov, jednotkou bude Július Hudáček, dvojku mu bude robiť jeden z dvojice Tomáš Halász - Dominik Pec, o tom však rozhodnú tréneri. V obrane dostanú príležitosť naši odchovanci Radek Deyl, Ľubomír Chmelo a Michal Pichnarčík. Po doliečení dostane šancu aj David Halász. Do útoku pribudlo tiež niekoľko nových hráčov - Marek Mertel, Švéd Henric Höglund a do kádra sme zaradili aj mladého útočníka Marcela Baláža, ktorý hrával v Trebišove. Po dvoch rokoch pôsobenia v zámorí sa do Košíc vracia náš odchovanec Vladimír Dravecký."

Tréner Anton Tomko potom zhodnotil priebeh letnej prípravy, ktorá bola podľa vyjadrenia kapitána nášho majstrovského tímu Juraja Faitha o čosi tvrdšia ako minulý rok. "Venovali sme sa najprv vytrvalosti, potom sme sa zamerali na zvýšenie rýchlosti. Celý čas sme sa snažili zabrániť tomu, aby naše tréningy boli monotónne. Pred prípravou na ľade sa nám zranili viacerí hráči, najmä v obrane sme nikdy nehrali v kompletnom zložení. V Trenčíne na turnaji sa nám zranil obranca Ján Homer a ešte pred tým sa na suchu zranil pádom z bicykla Michal Grman. Priestor dostali mladí hráči. Niektorí ma príjemne prekvapili ako sa dokázali zorientovať v seniorskom kolektíve. V blízkej budúcnosti určite budú pre klub prísľubom. Okrem tradičných letných športov sme do prípravy zaradili aj florbal, ktorý sa tešil medzi hráčmi zvýšenému záujmu, silu sme naberali v posilňovni i v doplnkovom športe kickboxe."

Kapitán nášho tímu Ján Faith hovoril o sile kolektívu a jeho odhodlaní opäť sa popasovať s najlepšími o titul majstra. "Všeobecne platí, že titul je ľahšie získať, než ho obhájiť, a to platí aj v našom prípade. Myslím si, že partiu máme dobrú. Dominujú v nej štyri vyrovnané formácie. V šatni vládne pohoda, chlapci sa už tešia na majstrovské súboje. Z nikoho strach nemáme, ale medzi ašpirantov na titul okrem Skalice treba rátať s Popradom, ale aj s bratislavským Slovanom, u ktorého nastal v kádri veľký pohyb a odišlo niekoľko skúsených hráčov. Prišli však mladší s vysokými ambíciami a tie budú chcieť v nových kluboch naplniť."

Železiari vstupujú do sezóny s rozpočtom tri milióny eur. Oproti vlaňajšej sezóne sa zmenil aj začiatok domácich zápasov, vždy sa bude hrať o 17.30 hod. Televízne prenosy z extraligového hokeja nebudú v sobotu, ako v minulosti, ale už vo štvrtok. Vtedy sa posunie začiatok zápasu na 18. hodinu. Tréneri Anton Tomko a Pavel Hulva budú mať k dispozícii pre nastávajúcu sezónu tento káder hráčov: brankári Hudáček, T. Halász a Pec, obrancovia Deyl, Grman, D. Halász, Homer, Chmelo, Kledrowetz, Pichnarčík a Tabaček, útočníci Baláž, Bartoš, Dravecký, Faith, Gmitter, Gron, Höglund, R. Huna, Húževka, Jenčík, Kmiť, Miklík, Mertel, Sýkora a Šimurda.

Hokejová extraliga začína tento piatok 11. septembra zápasmi úvodného kola. Naši hokejisti budú mať domácu premiéru, keď o 17. 30 hod. sa v Steel aréne stretnú so Žilinou. Ďalší domáci program HC Košice v septembri: utorok 15. 9. o 17.30 hod. HC Košice - Trenčín, nedeľa 20. 9. o 17.30 hod. HC Košice - Spišská Nová Ves, nedeľa 27. 9. o 17.30 hod. HC Košice - Poprad.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...