Vyhľadávanie:

Čo varíte a pečiete na Veľkú noc?

Čo varíte a pečiete na Veľkú noc?

Iný kraj, iný mrav. Platí to aj pre Veľkonočné sviatky. Ich tradície sa líšia aj v rôznych regiónoch Slovenska. Veľká noc je najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Voľné dni, ktoré tento sviatok prináša, prežívame každý po svojom.  K neodmysliteľným symbolom patria vajíčka. Čokoládové pre deti a rôznymi technikami zdobené kraslice ako nevyhnutný detail dekorácie slávnostne prestretého stola. Ďalšími sú určite prvé zelené vetvičky, zlatý dážď, bahniatka, narcisy, tulipány či iné jarné kvietky, ktorými zdobíme naše domovy. Ozdobou mnohých domácností je aj baranček – pečený, dekoračný, čokoládový...

Ďalším charakteristickým znakom týchto sviatkov je jedlo. Klobásky, vajíčka, šunka, syry... Nájdu sa určite počas týchto sviatkov na každom stole na Slovensku.

V každej rodine sa však určite nájdu aj z generácie na generáciu zdedené recepty na jedlá či zákusky pripravované výlučne na tieto sviatky.

Máte aj vy svoj obľúbený, rodinný, tradičný, veľkonočný recept? Ak sa o tento recept s nami podelíte, radi tie najzaujímavejšie z nich uverejníme na našej aplikácii. Stačí, keď nám svoj recept (ideálne aj s fotkou hotového pokrmu – jedla, koláčika, inej veľkonočnej pochúťky – nie je podmienkou) pošlete na adresu: ocelvychodu@sk.uss.com do 12. apríla. O deň neskôr vyžrebujeme troch výhercov, ktorí získajú kuchynských pomocníkov do domácnosti, ktoré im uľahčia prípravy na veľkonočné sviatky.

foto: freepik.com

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...