Vyhľadávanie:

Dajte si vyšetriť pľúca

Dajte si vyšetriť pľúca

Vedeli ste, že podľa Svetovej zdravotníckej organizácie trpí vo svete na chronickú obštrukčnú chorobu pľúc viac než šesťdesiat miliónov ľudí? Žiaľ, až tri milióny jej napokon podľahnú. A vyhliadky nie sú najlepšie. Odhaduje sa, že v roku 2030 bude táto diagnóza treťou najčastejšou príčinou úmrtí. Aj keď sa toto ochorenie nedá úplne vyliečiť, dá sa liečiť a zabrániť tomu najhoršiemu.

Pri príležitosti Svetového dňa chronickej obštrukčnej choroby pľúc pripravuje Nemocnica Košice-Šaca v poliklinike vo Vstupnom areáli U. S. Steel 1. decembra v čase od 9. do 13. hodiny zaujímavú akciu. Všetkých záujemcov pozýva na vyšetrenie pľúc prostredníctvom prístroja Spirometer, fajčiarom vo vestibule polikliniky na 1. poschodí odmerajú aj množstvo CO vo vydychovanom vzduchu. Nebudú chýbať ani dobré rady a užitočné informácie pre každého. V rovnakom čase vám v priestoroch pľúcnej ambulancie (vchod z boku pri hlavnom vchode do polikliniky) zistia, aká je funkčnosť a stav vašich pľúc. Vyšetrenie ukazuje lekárovi akým spôsobom pracujú vaše pľúca, akým spôsobom dokážu pľúca okysličovať krv a zaistiť pre organizmus dostatočné množstvo kyslíka, ktoré je nevyhnutné pre zachovanie života. -p-

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...