Vyhľadávanie:

„Ďakujeme za pomoc a podporu...“

„Ďakujeme za pomoc a podporu...“

Dar od hutníkov už slúži malým onkologickým pacientom

Elektronicky ovládané nemocničné lôžka, na ktoré sa vyzbieralo koncom minulého roka v rámci dobrovoľnej predvianočnej zbierky pre Oddelenie detskej onkológie a hematológie Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach  dovedna 7 642 zamestnancov košickej oceliarne a na kúpu ktorých rovnakou sumou vo výške 39 611,71 eura prispela i U. S. Steel Košice, už slúžia malým pacientom.  V stredu 30. augusta 2017 ich v mene všetkých ľudí dobrej vôle z našej firmy prišiel deťom, lekárom a celému zdravotníckemu personálu oddelenia odovzdať prezident spoločnosti Scott Buckiso.

„Sú to pre nás skvelí pomocníci, keďže naši pacienti sú počas hospitalizácie väčšinu času na lôžku,“ konštatovala po slávnostnom akte Natália Galóová, primárka oddelenia, na ktorom prijmú počas roka  priemerne päťdesiat  nových pacientov s onkologickými diagnózami. „A za deti musím povedať a potvrdiť, že sú veľmi dobré. Za darované finančné prostriedky sme pre naše oddelenie zadovážili trinásť lôžok, deväť z nich sú polohovateľné postele, štyri sú vyšetrovacie ležadlá  a v dvoch prípadoch ide o postieľky pre celkom malé deti.  Všetky sú skvelé, deťom na nich môžeme polohovať hornú či dolnú časť tela, elektronika postelí umožňuje, okrem iného,  pohyb lôžka hore i dole. Na dvoch posteliach vieme vážiť pacientov, ktorí sú v ťažkých komplikovaných stavoch a zároveň urobiť priamo na nich aj rntgenové vyšetrenie.“

Slová vďaky a uznania za pomoc a podporu adresoval firme i jej zamestnancom aj medicínsky riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach Igor Jenčo. „Chceme vyjadriť veľkú vďaku spoločnosti U. S. Steel Košice a všetkým jej zamestnancom za to, že prispeli na dobrú vec takouto úžasnou sumou,“ odkázal hutníkom, ktorých snahu vyzdvihol i prezident Scott Buckiso: „Cením si, že som dnes mohol urobiť v mene všetkých takýto pekný skutok. Som veľmi hrdý na všetkých našich zamestnancov, na to, že sme sa všetci spolu zapojili dobrovoľne do zbierky pre vaše oddelenie a že sme urobili dobrú vec.“

Deťom urobili radosť aj malé darčeky. Návštevníci z košickej oceliarne totiž neprišli medzi ne s prázdnymi rukami. Hádam, a všetko nasvedčovalo, že je tomu tak, im pekné, u mnohých vysnívané hračky, dokážu aspoň máličko spríjemniť nevyhnutný pobyt v nemocničnom prostredí a pohľad na ich rozžiarené očká rozoženie rodičom všetky pomyselné mraky v duši i vrásky na čele. Držíme palce, aby sa všetky deti skoro tešili z pevného zdravia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...