Vyhľadávanie:

Dar mechanikov malým onkologickým pacientom

Dar mechanikov malým onkologickým pacientom

Odmenu 239 904 korún za dva milióny hodín bez úrazu, ku ktorým sa dopracovali od mája 2005 do mája 2007 zamestnanci divízneho závodu Mechanika, venovali zdravotníctvu. Finančné prostriedky použili na kúpu troch infúznych prístrojov s príslušenstvom, ktoré v piatok, 14. decembra, odovzdali prezidentke Spoločnosti detskej onkológie v Košiciach a primárke oddelenia detskej onkológie a hematológie Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach Irine Oravkinovej riaditeľ divízneho závodu Mechanika Ján Vataščin, zástupca zamestnancov Benno Stařičný a majster opráv uzlov Jaroslav Hažlínsky.

"S myšlienkou venovať finančné prostriedky zdravotníctvu prišli ľudia z majstrovského úseku Jaroslava Hažlínskeho. Bolo to spontánne a akosi prirodzené rozhodnutie, ku ktorému sa postupne pripájali aj ďalší zamestnanci," konštatoval J. Vataščin "Podarilo sa nám dva roky pracovať bez úrazu a tak sme chceli pomôcť tým, ktorým zdravie chýba. Veríme, že prístroje malým pacientom pomôžu."

"V živote som stretla veľa ľudí, ktorí urobili niečo v prospech druhých. Teší ma, že ste medzi nimi. Ďakujem za finančný sponzoring a ľudskú spolupatričnosť,"
odkázala mechanikom I. Oravkinová.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...