Vyhľadávanie:

December vo filharmónii

December vo filharmónii

Už začiatkom decembra sa priaznivci a abonenti Štátnej filharmónie Košice (ŠfK) vrátili do Domu umenia a vychutnali si koncerty vznešenej hudby naživo.

Tri decem-brové podujatia sú nastavené tak, aby sa odohrali najprv s prítomnosťou návštevníkov, a o týždeň na to budú dostupné v podobe streamu. Prvý zo série koncertov naživo sa uskutočnil 3. decembra.
Návštevníkov isto poteší, že ŠfK nachystala aj vianočné koncerty. Zaujímavosťou je, že v úlohe sólistu – hobojistu – sa netradične predstaví šéfdirigent Zbyněk Müller spolu s Ivetou Bachmannovou. Umelkyňa pochádza z Košíc a od roku 2003 pôsobí v Deutsche Oper Berlin na poste sólovej hráčky na anglický roh a hoboj. Orchester povedie dirigent Maroš Potokár, pravidelným návštevníkom koncertov možno viac známy ako koncertný majster košických filharmonikov.

Túto nevšednú výmenu úloh si budú môcť poslucháči vychutnať 18. 12. a 20. 12. 2020 naživo v Dome umenia, a potom online na prvý sviatok vianočný 25. decembra 2020 v pohodlí svojho domova. V programe nebude chýbať čarokrásna Suita z baletu Luskáčik od Čajkovského. Aj Novoročný koncert pripravuje košická filharmónia podobným spôsobom, aby potešila návštevníkov v sále, ale aj tých, ktorí sa aktuálne cítia lepšie doma.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...