Vyhľadávanie:

Desiatkam havkáčov spravíme krajší dočasný domov

Desiatkam havkáčov spravíme krajší dočasný domov

Nájde sa aj partia silákov, optimálne s bagrom?

Mnohých z nás dojíma osud psíkov, ktoré ich majitelia opustia. Bez debaty, najviac pre nich robia pracovníci útulkov.  Osud opustených psíkov však nie je ľahostajný ani mnohým ďalším, ktorí im v rámci svojich možností chcú a môžu pomôcť.

Práve preto je jedným z miest, na ktoré zamieria zamestnanci U. S. Steel Košice počas podujatia Hutníci pre Košice, aj útulok pre psíkov pri Haniske, ktorý spravuje Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov.

Občianske združenie Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov v Košiciach vzniklo v roku 2001 vďaka zanieteným dobrovoľníkom. Cieľom združenia je vybudovanie a správa útulku pre nechcené zvieratá v Košiciach, organizovanie pravidelných výcvikov a podujatí pre verejnosť, canisterapia a osveta hlavne medzi deťmi.

Kto sa k nám pridá, pomôže s odstránením dôsledkov záplavy z januára tohto roku. V útulku boli po záplave vykonané urgentné úpravy, pri ktorých vznikli haldy materiálu. Materiál na hromadách je potrebné vytriediť a pripraviť na likvidáciu. Pomohla by pomoc mechanizmu, resp. menšieho bagra.

Pripravili sme aj tradičné aktivity. Zhotovíme nové prístrešky pre psíkov, opravíme stoly a lavice. Altánky a stoly s lavicami dostanú nové ochranné nátery. V okolí potôčika, v psích výbehoch i v oddychovej zóne pokosíme trávu a pohrabeme ju. Na okruhu venčoviska upravíme prerastené kroviny pri okraji cesty. Napílime palivové drevo. Opravíme príjazdovú cestu sypaným štrkom.

Ak mate dobrovoľníckeho ducha a radi by ste priložili ruky k spoločnému dielu, príďte pomôcť v sobotu 17. júna 2023 do Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov.

Kapacita dobrovoľníkov za USSK je 35 zamestnancov a ich príbuzných, pracovné uplatnenie tu nájdu tak muži, ako aj ženy.

Desiatkam najrôznejších havkáčov v útulku pri Haniske spravíme krajší dočasný domov.

Registrácia bude spustená 17. mája 2023 o 9.00 hod.

Ďalšie informácie o podujatí nájdete na internete aj intranete: U. S. Steel Košice - Dobrovoľníctvo (usske.sk)

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...