Vyhľadávanie:

Deťom z rodín zapojených do projektu Stromček prianí sa v prímeskom tábore páčilo

Deťom z rodín zapojených do projektu Stromček prianí sa v prímeskom tábore páčilo

Týždeň plný hier, zábavy i poučenia

V útrobách košického východoslovenského múzea sme ich dlho hľadať nemuseli. Tridsiatku detí sme poľahky, aj vďaka hlasnejšej vrave, našli pri expozícii minerálov. Kým jedni sedeli v skupinkách na zemi a sústredene čosi zapisovali na papier, ďalší s ružovými a zelenými hárkami húževnato pobehovali z jednej miestnosti do druhej. Keď sme si jeden list prečítali, pochopili sme. Chlapci a dievčatá hľadali odpovede na otázky prírodovedného kvízu. Schválne. Vedeli by ste, koľko národných parkov je na Slovenku, či ktoré nohy vyrastajú žubrienkam skôr? Predné alebo zadné? Alebo, podzemný tok ktorej rieky vytvoril Jasovskú jaskyňu? Kto si nebol správnou odpoveďou istý, našiel ju pri jednotlivých exponátoch. Preto to pobehovanie od jedného k druhému. Zahĺbených nad hlavolamami Zašifrovaného múzea sme tu našli aj Marca Lipnického, Martina Vaška, súrodencov Ružičkovcov - Mateja a Viktorku i sestry Pahuliové, Vierku a Patríciu, časť detí našich zamestnancov zaradených koncom vlaňajška do projektu Stromček prianí. Prežiť prvý prázdninový týždeň plný hier, zábavy a nových zážitkov, ktorý im v prímeskom tábore Mestskej časti Košice-Sever sprostredkovala košická oceliareň, sa chystali aj Tomáš a Viktor Gállovci. Žiaľ, o škrt cez rozpočet sa im postarala choroba...

"Včera sme boli na hrade a bolo tam super," oznámil nám budúci piatak Matej. "Najviac sa mi páčilo hádzanie sekerou a tiež strieľanie lukom a šípmi. Robil som to po prvý raz," priznal. Lukostreľba išla celkom dobre Patrícii a Vierke, vyskúšal si ju i Marco, ktorému utkvel v pamäti výstup na vyhliadkovú vežu, výlet na Košický hrad spojený s prehliadkou tradičných remesiel si užil aj Martin. "Mne sa pozdávalo vyrezávanie drevených lyžičiek," prezradil. "Robili sme to nožíkom a dlátom pod dozorom jedného uja," stihol dodať než odbehol za ostatnými.

"Určite sa nenudíme, nemáme na to čas, program máme nabitý. A ak by nám aj počasie nevyšlo, vždy máme naporúdzi náhradnú aktivitu," usmiala sa Zdenka Behunová, šéfka prvého turnusu prímestského tábora, ktorý začínal každý deň ráno v priestoroch Senior domu, odkiaľ deti vyrážali do mesta i jeho okolia za zábavou i poučením. "Zajtra sa chystáme na celodenný výlet do Zádielu, verím, že si ho užijeme a pršať nebude..." Nepršalo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...