Vyhľadávanie:

Detské domovy predviedli na Košických Benátkach kreatívne plavidlá

Detské domovy predviedli na Košických Benátkach kreatívne plavidlá

Mohol sa dinosaurus stretnúť s človekom? Minimálne o jednom takom prípade vieme. Stalo sa to včera, na plavidle Detského domova z Podolínca, na podujatí Košické Benátky.

Po dvojročnej prestávke sa mnohí Košičania začali pri jazere schádzať už počas skorého popoludnia. Sledovali prácu 15 tímov, ktoré vyzdobovali svoje netradičné plavidlá. A bolo sa na čo pozerať. Skrátka, po dvojročnej pauze sa chceli všetci „ukázať“ a fantázii rozhodne medze nekládli.

Škoda, že sa tak nesnažilo aj počasie. Dážď každú chvíľu vyháňal všetkých pod slnečníky, na krytú terasu miestnej reštaurácie, či aspoň pod stromy. Keďže to nevyzeralo, že sa počasie večer umúdri, organizátori sa rozhodli pre skrátenú verziu programu. Netradičné plavidlá spustili na vodu skôr, v krátkom okne, počas ktorého na chvíľu prestalo pršať. Vynechali aj rýchlostnú súťaž a hodnotili len kreativitu tvorcov plavidiel.

V naozaj silnej konkurencii sa nestratili ani plavidlá „našich“ detských domovov.  Riaditeľ detského domova z Podolínca Štefan Straka spolu so svojimi pomocníkmi, vytvorili veľmi originálnu kostru dinosaura a veľké vajce, z ktorého sa práve liahol malý dinosaurus. Členovia posádky boli oblečení ako praľudia, a tak sa  na jednom mieste stretol dinosaurus s človekom. Za kreativitu im porota udelila 4. miesto.

Na druhom mieste sa umiestnila posádka z Detského domova Uralská.  Tí nás so svojim krásne vyzdobeným plavidlom, ktorému dominovala sova Hedviga a aj štýlovým oblečením posádky, vtiahli do sveta Harryho Pottera. Skvelé umiestnenie a ceny ich veľmi potešili.

Foto: Ján Kisucký

        

     

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...