Vyhľadávanie:

Dnes sme okrem obedov rozviezli aj elektrické spotrebiče

Dnes sme okrem obedov rozviezli aj elektrické spotrebiče

Aj dnes sme pokračovali v rozvoze obedov, ktoré ste darovali. Na Jedlíkovú sme odniesli 60 porcií a dozvedeli sme sa, že tie, ktoré sme priviezli včera, im veľmi chutili a zjedli sa všetky. Ženy boli veľmi vďačné za kvalitnú teplú stravu.

Na Jedlíkovú dnes prišla spolu s nami aj dodávka NAY, ktorá priviezla 5 mikrovlnných rúr a 20 rýchlovarných kanvíc, ktoré kúpila spoločnosť U. S. Steel Košice na vybavenie kuchyniek.

Našou druhou zastávkou boli internáty TUKE na B. Nemcovej 1, kde sme priviezli 75 obedov a 4 chladničky, 22 rýchlovarných kanvíc a 7 mikrovlnných rúr, ktoré tak isto kúpila spoločnosť U. S. Steel Košice.

Kým na Jedlíkovej sme sa stretli s perfektnou organizáciou pomoci pre ukrajinských utečencov zo strany študentov a Študentskej rady, v internáte na B. Nemcovej je to inak.

Ťarchu organizácie pomoci a starostlivosti prevzali veľmi ochotne zamestnanci študentského domova, ktorí triedia všetko, čo dostaneme, vydávajú obedy, preberajú ich od vás a zabezpečujú aj presun častí obedov a v tomto prípade aj elektro vybavenia tiež do Prešova. Tam máme dva internáty pre Fakultu výrobných technológií, ktorá sídli v Prešove. Na týchto internátoch sú ubytované mamičky s veľmi maličkými deťmi“ povedal Marek Dufala, riaditeľ Študentských domovov a jedální TUKE.
Ako ďalej dodal, na začiatku stáli pred otázkou, či budú ponúkať pomoc len rodinným príslušníkom študentov, ale keď zistili, že pomoc je potrebná v tak veľkom rozsahu, upustili od pôvodného zámeru a keď majú voľné kapacity, poskytnú ubytovanie a starostlivosť každému, kto to potrebuje.

„Dar vašich zamestnancov ženy veľmi oceňujú.  Sú vďačné za seba aj za svoje deti,“ povedala Janka Benčová, vedúca Študentského domova. Navnivoč nevyšiel žiadny obed, zjedli sa všetky a máme odkázať, že veľmi chutili.

Na fotografii: Janka Benčová a Marek Dufala, ktorí organizujú pomoc pre ukrajinské ženy a deti na internáte Boženy Nemcovej 1. Elektrospotrebiče, ktoré darovala naša spoločnosť a obedy, ktorými prispievajú zamestnanci im v tom veľmi pomáhajú.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...