Vyhľadávanie:

Do bojov zasiahne takmer tisícka športovcov

Do bojov zasiahne takmer tisícka športovcov

V piatok 3. septembra a v sobotu 4. septembra sa bude konať XIV. ročník Letnej olympiády U. S. Steel Košice

Olympiáda 2003
Snímka je z vlaňajšej letnej olympiády, kedy na slávnostný ceremoniál nastúpili pretekári v jednotných tričkách. V tomto roku pripravili organizátori pre účastníkov olympiády modré šiltovky a biele návleky na zápästia.

Na svojom druhom zasadnutí olympijského výboru našej letnej olympiády bolo konštatované, že oproti pôvodnému termínu sa zvýšil počet olympionikov z 839 prihlásených na 952. Z tohto počtu je 801 mužov a 151 žien. Všetci účastníci XIV. ročníka Letnej olympiády U. S. Steel Košice nastúpia na otvárací ceremoniál v modrých šiltovkách s logom USSK a bielych návlekoch na zápästiach proti zachytávaniu potu v piatok 3. septembra 2004 o 15.00 hodine už tradične na asfaltových ihriskách pri hádzanárskej hale vo Všešportovom areáli.

V desiatich druhoch športu sa bude súťažiť po dva dni na známych športoviskách. Pri hádzanárskej hale sa na štyroch ihriskách odohrá olympijský turnaj v malom futbale, do ktorého sa prihlásilo 20 mužstiev. Organizátori ich vyžrebovali do štyroch skupín, kde bude hrať každý s každým 2 x 15 minút. Do ďalších bojov postúpia prvé dva celky zo skupín. Vlaňajšie prvenstvo budú obhajovať futbalisti z divízneho závodu Energetika, ktorí boli nasadení do A skupiny a vlaňajší finalista z Obalovej vetvy bol nasadený do skupiny C.

V jednotlivých skupinách sa stretnú: A skupina - Energetika A, Energetika B, Predaj a marketing, Teplá valcovňa a Nákup. B skupina - Koksovňa, Mechanika, Carmeuse, GM pre kvalitu a Ocekon. C skupina - Obalová vetva, Oceliareň B, Oceliareň A, Doprava a Reliningserv. D skupina - Zlievareň, Vysoké pece, Špeciálna údržba, ZHD A a ZHD B. Volejbal odohrá šesť mužských celkov v telocvični SOU na Ostrovského ulici, a to kolektívy z Energetiky, Vysokých pecí, Ferrohasu, Predaja, Dopravy a Oceliarne. Hrá sa systémom každý s každým so začiatkom v piatok už o 16.00 h.

Ženy predstihli mužov v počte účastníkov, keď sa do olympijského turnaja prihlásilo sedem družstiev. Sú to celky z úseku viceprezidenta pre financovanie, Labortest, ZHD, úsek viceprezidenta pre Informačné technológie, Nemocnica Šaca, Doprava a GM pre kvalitu. Ženy budú hrať v telocvični SOU Dopravného na Moldavskej ceste iba v sobotu od 8.00 h. v dvoch skupinách. Stolný tenis i nový druh športu squash sa bude hrať v herni i telocvični vysokoškolských internátov na Jedlíkovej ulici na Luníku VIII. Na squash sa prihlásilo 24 jednotlivcov, turnaj v stolnom tenise začne v piatok od 16.00 h. súťažou družstiev mužov i žien, v piatok sa uskutočnia súťaže jednotlivcov.

Až desať trojčlenných tímov bude bojovať pri nízkej sieti na dvorcoch DPMK na Bardejovskej ulici v nohejbalovom turnaji. Po dve mužstvá prihlásili Oceliareň, Labortest a Doprava, okrem nich budú štartovať celky Refrako, Ocekon, Koksovňa a Špeciálna údržba. Až neskutočný počet sa prihlásil do kolkárskej súťaže 198. Aj preto organizátori rozhodli, že muži absolvujú hody na 4 x 10 hodov združených a ženy na 4 x 8 hodov. V akom poradí po obidva dni sa predstavia hráči na štvordráhe, prinášame v samostatnom článku na tejto strane pod titulkom Rozpis kolkárskej súťaže.

Podobná situácia vznikla aj v tenise, kde sa na kurtoch v Mestskom parku (bývalý park generála Petrova pri stanici či kúpalisku) predstaví až 91 tenistov. Aby sa stihol odohrať olympijský turnaj, tenisti začínajú v piatok už o 15.00 h. na trinástich dvorcoch. Olympijská desiatka v behu na 10 km odštartuje v sobotu ráno o 9.00 h. a spolu so 47 bežcami sa na štart pred hlavnou vrátnicou na Vstupnom areáli postaví aj 21 korčuliarov. Favoritov je treba hľadať medzi aktívnymi bežcami z nášho BS Steel Košice, ale aj medzi vytrvalcami z našej dcérskej spoločnosti z Obal-Servisu a. s. Košice.

Na vynovenom ihrisku s trávnatým povrchom blízko vysokoškolských internátov na Vysokoškolskej ulici, pri atletickom štadióne Slávia TU Košice sa odohrajú stretnutia troch prihlásených družstiev v softbale. Najväčšiu šancu na obhájenie prvenstva z uplynulého roku majú naši americkí manažéri, ale tuho im bude konkurovať tím zložený z našich softbalistov zamestnaných vo firme. Súčasťou slávnostného otváracieho ceremoniálu bude vztyčovanie vlajok, ktoré zabezpečia zamestnanci z úseku viceprezidenta pre informačné technológie a GM pre kvalitu. Oheň z hutníckych prevádzok, ktorý sa pochodňami dostane až na asfaltovú plochu ihrísk, zapália bývalí aktívni volejbalisti zo železiarní Eva Fischerová a Ľuboš Háber. V sobotu večer o 20.00 h. sa pred Spoločenským pavilónom uskutoční slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien trom najlepším vo všetkých športoch i vekových kategóriách. Už tradične budú vyhlásené tri najkrajšie športovkyne a jedna z nich sa stane miss olympiády. Na záver sa letná olympiáda ukončí ohňostrojom a športovci sa potom budú môcť vo veľkej sále toho zariadenia zabaviť na diskotéke.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...