Vyhľadávanie:

Do kádra pribudli noví hráči

Do kádra pribudli noví hráči

Hokejisti majstrovského tímu HC Košice sa už pripravujú na novú extraligovú sezónu 2014/2015

Vari najdlhšiu prestávku po skončení uplynulej hokejovej extraligovej sezóny mali hráči HC Košice. Súťažný ročník 2013/2014 ukončili na Veľkonočný pondelok 21. apríla 2014 ziskom majstrovského titulu a s prípravou na novú sezónu začali v domácich podmienkach až v pondelok 19. mája. Ešte začiatkom mája Správna rada klubu HC Košice potvrdila pre nastávajúci ročník Tipsport extraligy vo funkcii trénerskú dvojicu Anton Tomko - Pavol Zůbek, ktorá privítala na prvom tréningu na suchu hráčov, s ktorými vedenie klubu podpísalo kontrakty na budúcu sezónu.

Okrem nádejných juniorov z vlastnej liahne, obrancu Ondreja Brijáka a útočníkov Denisa Markuša a Ladislava Zikmunda, sa na prvom tréningu objavili aj dvaja noví hráči. Obranca Adam Drgoň, ktorý hral štyri sezóny v tíme MHC Martin a posledné dva roky pôsobil v mužstve nášho nedávneho semifinálového súpera ŠHK 37 Piešťany. Ďalším je skúsený útočník Marek Zagrapan. Toho v roku 2005 v NHL draftovalo Buffalo Sabres a až do roku 2009 odohral v zámorských súťažiach QMJHL a AHL 381 zápasov. Potom prestúpil do KHL, kde v rokoch 2009 až 2011 obliekal dresy Severstaľu Čerepovec a Chanty-Mansijsk. K nám prichádza z Čiech, kde najprv hral za HC Oceláři Třinec, s ktorým v roku 2011 získal český majstrovský titul. Naposledy hosťoval v Kladne. Pred prvým tréningom na novom pôsobisku v Košiciach M. Zagrapan uviedol: "Som veľmi rád, že mi Košice dali ponuku. HC je vynikajúci klub zvučného mena, nielen na Slovensku, ale v celej Európe. Budeme hrať v prestížnej Lige majstrov, čo je pre mňa veľká výzva, skutočne sa na to veľmi teším. Budem sa snažiť byť pre mužstvo čo najplatnejší."

Do prípravy sa v uplynulom týždni zapojil ďalší z nových hráčov, obranca Radek Philipp zo Sparty Praha, kde od roku 2010 patril k oporám zadných radov tímu. S vrcholovým hokejom začínal vo Vítkoviciach, neskôr obliekal dresy fínskych celkov Lahti a Espoo Blues a dve sezóny hral v KHL za Salavat Julajev Ufa. Krátko pôsobil vo švédskom tíme Lulea HF a potom znovu odišiel hrať do KHL za Avtomobilist Jekaterinburg.

Majstrovský káder opustil brankár Rastislav Staňa, ktorý sa pre novú sezónu upísal pražskej Sparte a nejasné je aj ďalšie účinkovanie Mareka Svatoša, ktorý po sezóne odcestoval späť do zámoria. O ďalšom smerovaní mužstva sa rozhovoril generálny manažér klubu Juraj Bakoš: "Pred nami je skutočne náročný ročník. Okrem extraligových bojov nás čakajú zápasy v Lige majstrov, s ktorými sa spája aj cestovanie, preto potrebujeme široký káder. Obranu sme doplnili o troch nových hráčov, v pláne máme získať ešte brankára a jedného až dvoch útočníkov. V príprave na novú sezónu nepokračujú obranca Marek Kolba i útočník Oliver Jokeľ. Zatiaľ sme neuzavreli pôsobenie v mužstve s Radkom Deylom, ktorému skončila zmluva a zvažuje iné ponuky a s Tomášom Marcinkom, ktorého by sme u nás radi videli, hoci podľa mojich informácií majú o neho záujem aj iné zahraničné kluby."

V súčasnosti majú tréneri košického tímu pre letnú prípravu k dispozícii týchto hráčov: brankári Hylák a Riečický, obrancovia Štrbák, Černák, Klouček, Cebák, Šeda, Macejko, Takáč a Briják, útočníci Jenčík, Bartoš, Spilar, Bartánus, Hrnka, Sojčík, Češík, Bicek, Pašek, Chovan, Skalický, Hinďoš, Matis, Boltun, Markuš a Zikmund.

"Kvôli nepriaznivým podmienkam v teréne absolvujeme prvý tréning v Steel aréne. Rozsah cvičebných úkonov si vzal na starosť náš kondičný tréner Daniel Kičura," poznamenal tréner A. Tomko a dodal: "Prípravu na suchu sme naplánovali na šesť týždňov. Je trochu kratšia ako pre rokom, ale bude o to náročnejšia. Hráči sa majú na čo tešiť. Tréningový proces konzultujeme s odborníkmi a všetko sme s nimi do detailov prerokovali. Objemami pôjdeme oproti minulosti určite hore. Prvá fáza bude trvať do 30. júna, potom budú mať hráči trojtýždňovú dovolenku."

Druhá časť letnej prípravy sa začne 23. júla, keď hokejisti vykorčuľujú v Steel aréne na ľad a zamerajú sa už na hernú stránku. Začiatkom augusta by mali odohrať niekoľko prípravných priateľských stretnutí. Ich počet sa bude musieť skoordinovať s vyžrebovanými zápasmi Ligy majstrov. V dňoch 13. až 15. augusta sa Košičania zúčastnia kvalitne obsadeného turnaja v Třinci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...