Vyhľadávanie:

Do našej spoločnosti pribudnú od júna nové posily

Do našej spoločnosti pribudnú od júna nové posily

Do našej spoločnosti pribudnú nové posily. V uplynulých týždňoch podpísalo takmer 50 študentov a študentiek zmluvy o budúcich pracovných zmluvách so spoločnosťou U. S. Steel Košice, s.r.o.

Ide o budúcich maturantov Strednej odbornej školy priemyselných technológií v Košiciach – Šaci a Strednej odbornej školy železničnej v Košiciach, ako aj o budúcich absolventov Technickej univerzity v Košiciach.

„Podpis zmlúv je vyústením spolupráce U. S. Steel Košice s partnerskými strednými a vysokými školami pri výchove a príprave budúcej pracovnej sily,“ hovorí Milan Polča, zástupca generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov. „Po úspešnom ukončení maturity a celkového štúdia absolventi oboch stredných škôl v odboroch hutník operátor, mechanik strojov a zariadení, mechatronik, mechanik elektrotechnik, programátor obrábacích strojov a zariadení posilnia rady zamestnancov našej spoločnosti už od júna tohto roka.“

Svoje praktické zručnosti a aj vedomosti získavali v systéme Duálneho vzdelávania, v ktorom sa pripravujú aj ich mladší spolužiaci v našej spoločnosti.

Čerství absolventi stredných škôl rozšíria rady našich zamestnancov a naštartujú svoju kariéru mnohokrát po boku svojich inštruktorov odborného výcviku na jednotlivých prevádzkach divíznych závodov.

„Rovnako po ukončení štátnic sa skupina vysokoškolákov, ktorí absolvovali program celoročnej praxe študentov vysokých škôl,  stane súčasťou našej spoločnosti. Všetkým študentom držíme palce počas prebiehajúcich maturitných skúšok a štátnic a tešíme sa na budúcu spoluprácu,“ hovorí šéf odboru zodpovedného za nábor a vzdelávanie ľudských zdrojov USSK Milan Polča.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...