Vyhľadávanie:

Do novej sezóny s obmeneným kádrom

Do novej sezóny s obmeneným kádrom

Hokejisti HC Košice začali s prípravou v Steel Aréne

Po trojtýždňových dovolenkách sa na prvom tréningu už na ľade hlásilo trénerovi Antonovi Tomkovi a jeho novému asistentovi Pavlovi Hulvovi dvadsaťštyri hráčov. "Chýbajú iba útočník Miklík, je na minikempe slovenských hokejových reprezentantov v Piešťanoch, a v pozícii tretieho brankára mladý, 18-ročný odchovanec nášho klubu, Tomáš Halász, pre zmenu absolvuje zraz slovenskej dvadsiatky v Púchove," ozrejmil situáciu v hráčskom kádri kormidelník Košičanov Anton Tomko.

"Na ľade sa do tréningového procesu zapojil ďalší nový hráč Ján Homer z Trenčína. Zatiaľ u nás iba hosťuje. Jeho príchod som privítal, mal by nášmu tímu pomôcť v úvodných stretnutiach sezóny, ako aj v zápasoch predkola Ligy majstrov na turnaji v Norimbergu. Okrem brankára Hudáčka, obrancu Babku a útočníkov Húževku, Rataja a Kopeckého, budeme môcť jeho príchodom o niečo viac vystužiť našu defenzívnu činnosť. Káder nášho mužstva nie je definitívne uzavretý. Nevylučuje sa, že sa v ňom postupne objavia niektorí ďalší hráči. O potenciálnych adeptoch debatujeme s vedením klubu. Ak sa na trhu objaví nejaký hráč, budeme s ním v kontakte a ak by sa ukázal kvalitný a vhodný typ, nebránime sa možnému doplneniu. Nemáme široký káder, v príprave je 26 hokejistov. Sú to štyri kompletné pätice a traja brankári. Okrem tohto počtu sú navyše traja útočníci, z nich jeden je ešte junior. V tejto, druhej fáze letnej prípravy už na ľade očakávam od hráčov väčší boj o miesto v zostave a ambicióznosť mladíkov z juniorského tímu, ktorí ešte prichádzajú do úvahy. Nechceme, aby niekto zbytočne sedel na striedačke, preto uvažujeme o tom, že niektorých mladých hráčov by sme uvoľnili na hosťovanie do iného klubu extraligy, prípadne by hrali na farme v Trebišove, alebo v Bardejove, s ktorými má HC dobré vzťahy. Plán prípravy na ľade je podobný ako po iné roky, zo začiatku sa zameriame na špeciálnu kondíciu, potom budeme trénovať dvojfázovo a na rad prídu prípravné zápasy i účasť na turnajoch, kde by sme už mali dolaďovať formu."

Na prvý tréning sa prišli pozrieť aj prezident klubu HC Košice Ľubomír Veme a generálny manažér Juraj Bakoš. Svojej funkcie pri mužstve sa ujal aj nový manažér A-mužstva Pavol Zůbek, ktorý s bratom Petrom roky hrávali a neskôr trénovali v Nórsku. Po úspešnej nórskej misii sa vrátil do Košíc a k svojej novej funkcii v klube sa vyjadril slovami: "Nikdy som nežil "normálnym" životom a tak som zvyknutý na to, že hokeju musíte obetovať veľmi veľa času. Som na to pripravený."

Po dôkladnom rozcvičení tréner Anton Tomko oboznámil svojich zverencov s plánom úvodnej tréningovej jednotky. Hráči si pomaly, ale isto, začali znovu zvykať na korčule a hokejky, od ktorých mali od apríla, po skončení náročnej, 7- zápasovej finálovej série uplynulého extraligového ročníka s bratislavským Slovanom, pokoj.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...