Vyhľadávanie:

Do práce bez auta

Do práce bez auta

Inteligentná a udržateľná mobilita – investícia do Európy. S takýmto mottom prichádza Európsky týždeň mobility, ktorý sa koná každý rok od 16. do 22. septembra. Cieľom tejto iniciatívy je povzbudiť samosprávy a firmy, aby motivovali svojich obyvateľov, respektíve zamestnancov využívať na presun alternatívne formy dopravy (chôdza, bicykel, kolobežka, hromadná doprava a pod.) a nechali svoje autá doma.  Tento ročník bude v rámci rôznych kampaní upozorňovať na ekonomické prínosy takejto dopravy.

Je potešiteľné, že do Európskeho týždňa mobility sa zapájajú aj železiari. Alternatívnu dopravu mnohí využívajú nielen počas jedného týždňa, ale i celoročne. Dôkazom sú desiatky cyklistov či bežcov, ktorých stretávame pri ceste do a z práce. Ideálne by bolo, ak by sme ich rady ešte rozšírili, a to aspoň na obdobie od 16. do 22. septembra a pripojili sa k miliónom ďalších Európanov. Ak už z akýchkoľvek dôvodov nemôžete využiť vlastné nohy alebo bicykel, stále sa dá nechať auto doma a zviesť sa mestskou hromadnou dopravou. Dopravný podnik mesta Košice dokonca ponúka počas posledného dňa kampane, 22. septembra 2016, cestovanie zadarmo. Životné prostredie odľahčuje aj spoločné cestovanie autom (tzv. carpooling).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...