Vyhľadávanie:

Domáca premiéra hokejistov

Domáca premiéra hokejistov

V piatok 14. septembra o 17:30 hokejisti HC Košice po prvýkrát vykorčuľujú v novej sezóne najvyššej súťaže na domácom ľade v Steel aréne. Súperom im bude zvolenský HKM.

KIompletnému prvému kolu predchádzali štyri súboje reprezentačných mladíkov do 20 rokov, ktoré odohrali s Detvou, Žilinou, Novými Zámkami a Liptovským Mikulášom.
Košickí hokejisti absolvovali v predsúťažnom období osem duelov, polovicu z nich vyhrali. Záverečnou previerkou bol Tatranský pohár, na ktorom ako vlaňajší víťazi obsadili až piatu priečku. Odohrali však kvalitné zápasy a prehrali až po predĺženiach. Po dlhšej odmlke sa mužstvo HC Košice chce vrátiť na popredné priečky najvyššej súťaže. V tíme ostáva dôležitá osobnosť – Ladislav Nagy, ktorý má v závere kariéry najvyššie ambície. Vedeniu klubu pomohol aj pri získaní ďalšieho reprezentanta Marcela Haščáka či niekdajšieho českého reprezentanta Tomáša Netíka. Vedenie HC Košice rozšírilo brankársky post, k Vladislavovi Habalovi a Stanislavovi Škorvánkovi pribudol 21-ročný Matúš Nagy, ktorý v sezóne 2017/2018 pôsobil v prvoligovom B-mužstve HC Nové Zámky.

Titul v najvyššej súťaži bude obhajovať HC´05 iClinic Banská Bystrica. Po troch úspešných rokoch mužstvo opustil tréner Vladimír Országh, ktorý dostal ponuku od Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige. Nahradil ho kanadský kormidelník Dan Ceman.

Liga prešla počas leta výraznou zmenou. Vstúpili do nej dve maďarské mužstvá – MAC Budapešť a DVTK Miškolc. Novinkou bude aj boj o Pohár Vladimíra Dzurillu pre slovenského šampióna a nové ocenenie pre víťaza Tipsport ligy. „Úpravou prešiel aj hrací formát. Play-out sa zmení na baráž. Posledný tipsportligový slovenský tím si zmeria sily s víťazom play-off I. ligy v sérii na štyri víťazstvá. Upraví sa aj formát vyraďovacej časti o titul. Pred štvrťfinále sa bude hrať kvalifikácia, v ktorej sa predstaví siedmy až desiaty tím po základnej časti. Siedmy proti desiatemu a ôsmy proti deviatemu odohrajú sériu na tri víťazstvá,“ uviedol pre agentúru SITA generálny riaditeľ spoločnosti Prohokej Richard Lintner.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...