Vyhľadávanie:

Dominovali v kategóriách mužov i žien

Dominovali v kategóriách mužov i žien

V nedeľu 6. apríla sa pri Dunaji konal 9. ročník ČSOB Bratislava Maratón 2014. V deviatich sprievodných akciách tohto podujatia sa zúčastnilo rekordných 8044 účastníkov. Najviac, až 2141, štartovalo v polmaratóne. V tomto roku sa výsledky na polmaratónskej trati započítavali do hodnotenia majstrovstiev Slovenska. Na štarte nechýbali ani vytrvalci z našej firmy, členovia klubov Obal servis a BK Steel. V silnej konkurencii si počínali veľmi dobre, pretože domov sa vrátili s dvomi zlatými, jednou striebornou a dvoma bronzovými medailami.

Majstrovský titul v polmaratóne si vybojoval úradujúci majster v maratónskom behu z vlaňajšieho roka na MMM v Košiciach, člen Demolexu Bardejov Jozef Urban, ktorý skončil v celkovom poradí štvrtý, ale zo Slovákov bol v cieli s najlepším časom 1:07:23 hod. Striebornú medailu zo slovenského šampionátu v polmaratóne získal Tibor Sahajda z Obal servisu časom 1:08:45 hod. a na 3. mieste sa časom 1:10:22 hod. umiestnil náš najlepší vytrvalec z firmy, zamestnanec DZ Energetika Imrich Pástor. Ten sa stal len prednedávnom novým členom klubu BK Steel Košice a v jeho drese sa hneď prezentoval skvelým výkonom a ziskom bronzovej medaily. V súťaži družstiev zvíťazil a majstrovský titul si vybojoval tím bežcov z Obal servisu v zložení Sahajda, Erik Repák (skončil na 9. mieste časom 1:15:35 hod.) a Igor Vaktor (14. miesto 1:17:39 hod.). V kategórii žien dobehla členka Obal servisu Patrícia Gánovská na 7. mieste v čase 1:27:19 hod., ale medzi ženami v rámci majstrovstiev Slovenska v polmaratóne bola tretia a pre svoj klub získala bronz. Ženský tím z Obal servisu napodobnil mužov a pre Košice tiež vybojoval titul v zložení Gánovská, Ivana Butoracová (v konečnom poradí sa umiestnila deviata časom 1:28:23 hod.) a Zuzana Korotvičková (10. miesto 1:28:33 hod.).

V maratóne si najlepšie počínal kenský bežec Mwangi, ktorý zvíťazil v novom traťovom rekorde 2:18:22 hod. Z našich skončil v celkovom poradí na 135. mieste Martin Telepun v čase 3:20:48 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...