Vyhľadávanie:

Doprava odstúpila zo súťaže

Doprava odstúpila zo súťaže

Desať tímov bojuje v tomto roku o nového majstra USSK vo futbale

V pondelok 4. mája sa na štadióne TU Košice na Watsonovej ulici v Košiciach začal futbalový šampionát o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2010. V turnaji, ktorý potrvá až do 21. mája, keď sa bude hrať finále i zápas o 3. miesto, hrá len desať mužstiev v troch skupinách. V A skupine bojuje kvarteto Studená valcovňa, Vulkmont, Vedenie B a Teplá valcovňa. V B skupine hrajú Vysoké pece, Koksovňa, Oceliareň a Energetika, C skupinu tvorili len tri celky Zušľachťovne spolu s Obalovou vetvou, Údržba a Doprava. V tejto skupine sa odohral len jeden zápas medzi tímami Zušľachťovne a Obalová vetva proti Údržbe, pretože mužstvo Dopravy ani na prvé stretnutie nenastúpilo a potom kvôli väčšiemu počtu zranených hráčov z turnaja odstúpilo. Z tradičných účastníkov uplynulých ročníkov šampionátu chýbajú úradujúci majstri z Vedenia, ktorí v tomto roku v turnaji neštartujú a nebudú teda obhajovať vlaňajší titul.

V skupinách sa hrá systémom každý s každým, do štvrťfinále postúpia z A i z B skupiny tri najlepšie mužstvá, z C skupiny prvé dva celky.

Prológom turnaja bolo stretnutie Studená valcovňa - Vedenie B, po ktorom nasledoval slávnostný ceremoniál otvorenia. Zúčastnili sa ho viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Mikuláš Hintoš a generálna manažérka pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami Adriana Mihálová. V skupinách odohrá desať tímov spolu 13 zápasov, posledné dva z nich sú na programe dnes, 12. mája, v ktorých sa stretnú: o 17.00 hod. Vulkmont - Teplá valcovňa a o 18.30 hod. Oceliareň - Koksovňa.

V doterajších stretnutiach boli v skupinách zaregistrované tieto výsledky:

A skupina: Studená valcovňa - Vedenie B 4:1 (3:0), góly: Guman 2, Firkaľ a Kajla po 1, za hostí čestný úspech zaznamenal Ľ. Katunský, Vulkmont - Vedenie B 2:1 (1:0), za domácich skórovali: Juhás a Farkaš, za hostí bol úspešný Stolár. Vedenie B - Teplá valcovňa 0:1 (0:1), gól hostí strelil Kassai. Studená valcovňa - Vulkmont 0:2 (0:0), dva góly hostí zaznamenal Majerčák. Teplá valcovňa - Studená valcovňa 2:1 (1:0), góly, Tobák 2, resp. Firkaľ 1.

B skupina: Vysoké pece - Energetika 1:0 (1:0), gól strelil Hudák, Vysoké pece - Oceliareň 3:2 (0:2), góly: Tomásch, Hudák a Dvojak, za hostí Čisovský z 11-ky a Ternei. Koksovňa - Energetika 3:2 (2:1), góly: Horňák 2 a Palaščák, resp. Mico a Kočan. Oceliareň - Energetika 1:2 (1:0), góly: Farkaš - Dieneš a Varga, Koksovňa - Vysoké pece 0:3 (0:2) úspešnými strelcami boli Hudák 2 a Janšo.

C skupina: Zušľachťovne a Obalová vetva - Údržba 5:1 (4:0), góly: Beregsási 2, Martiník, Šofranko a Hanigovský po 1, resp. Rác, Doprava - Údržba 0:3 kontumačne. Domáci tím mal k dispozícii len 7 hráčov a z ďalších bojov odstúpil.

Štvrťfinálové zápasy sú na programe už tento piatok 14. mája, kedy sa o 15.30 hod. stretne víťaz skupiny A s tretím zo skupiny B a o 17. hodine bude víťazovi z B skupiny súperom tretí z A skupiny. V pondelok 17. mája sa v ďalších dvoch štvrťfinálových dueloch stretnú: druhý z A skupiny s víťazom C skupiny a o 17.00 hod. druhý z B skupiny bude hrať s druhým z C skupiny. Víťazi všetkých štyroch stretnutí postúpia do semifinále, ktoré je na programe v stredu 19. mája so začiatkom o 15.30 hod a o 17.00 hod. Finále, ako aj zápas o 3. miesto, sú naplánované na piatok 21. mája o 15.30 a o 17.00 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...