Vyhľadávanie:

Dorastenci sa zachránili

Dorastenci sa zachránili

Kým družstvá juniorov a seniorov HC Košice ešte stále bojujú o konečné umiestnenia v extraligových hokejových súťažiach, dorastenci HC Košice svoje účinkovanie v dorasteneckej extralige už skončili. Naposledy sa z najväčšieho úspechu tešili v roku 2011, keď víťazstvom vo finále zavŕšili svoj zlatý hetrik. Odvtedy sa našim dorastencom medzi slovenskou mládežníckou elitou nedarí. Podobne ako v dvoch predchádzajúcich, ani v tejto sezóne sa do bojov o medaily neprebojovali.

V tomto roku mali mladí železiari dokonca existenčné problémy. Po základnej časti skončili na 15. mieste v tabuľke a spolu s Topoľčanmi, Dubnicou nad Váhom a Zvolenom bojovali o záchranu. Súboj o miestenku medzi účastníkov extraligy zvládli a zabezpečili si účasť v tejto súťaži aj pre budúcu sezónu. So spomínanou trojicou odohrali šesť zápasov systémom doma vonku a v konečnej tabuľke obsadili za Dubnicou, ale pred Topoľčanmi a Zvolenom 14. miesto. Rozhodujúce boli víťazstvá nad Zvolenom. Po výsledkoch 4:1 i 6:1, odsunuli košickí dorastenci Zvolenčanov do baráže, v ktorej sa stretnú s víťazom I. hokejovej dorasteneckej ligy Trnavou. V ďalších stretnutiach o záchranu zaregistrovali dorastenci HC Košice tieto výsledky: HC Košice - Topoľčany 3:2 a 5:3, Dubnica 3:5 a 2:4.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...