Vyhľadávanie:

Dorastenci titul obhájili

Dorastenci titul obhájili

V hokejovej extralige juniorov skončili hráči HC Košice na 6. mieste v konečnej tabuľke

Kým sa naši seniori chystajú na finálovú sériu so Slovanom, mládežnícke celky HC Košice už svoju majstrovskú sezónu 2009/2010 skončili. Družstvo našich juniorov sa oproti vlaňajšej ôsmej priečke zlepšilo, keď v konečnom poradí obsadilo v silnej konkurencii 6. miesto. Zo šiestej priečky postúpili do štvrťfinále play-off, kde bol ich súperom tretí Zvolen. Košičania prehrali s týmto celkom 1:3 na zápasy a z ďalších bojov vypadli.

Lepšie si v dorasteneckej extralige počínalo družstvo dorastencov HC Košice, ktoré pre Košice vybojovalo majstrovský titul. Keďže aj vlani sa naši dorastenci tešili zo zisku zlatých medailí, podarila sa im teda obhajoba majstrovského titulu z uplynulého ročníka extraligy. Zverenci trénerov Vladimíra Sviteka a Mojmíra Božíka svoju suverenitu potvrdili už v základnej časti súťaže. V play-off si najprv v semifinále poradili s družstvom Martina, ktoré zdolali na zápasy 2:1. Vo finále sa potom stretli s Dubnicou, nad ktorou dva razy vyhrali 3:2 i 5:0 a stali sa majstrami Slovenska. Po návrate z druhého víťazného finálového súboja v Dubnici, tréner našich dorastencov Vladimír Svitek povedal:

"Oproti vlaňajšku došlo v kádri k niektorým zmenám. Vekovo starší hráči odišli k juniorom, do kádra pribudli mladí talentovaní hokejisti z mladšej vekovej kategórie. Aj preto bolo našim cieľom hrať tak, aby sme udržiavali kontakt s družstvami v strede tabuľky. Lenže situácia sa vyvinula inak. Naši boli výkonnostne o niečo lepší pred ostatnými účastníkmi dorasteneckej extraligy a v závere súťaže sme sa dlho držali na prvej priečke. Napokon sme základnú časť vyhrali s dvanásť bodovým náskokom pred druhým Slovanom, s ktorým sme dva razy prehrali. Aj keď chlapci v semifinále museli tuho bojovať o postup s Martinom, všetko sa napokon dobre skončilo. Družstvo dokončilo súťaž v pohode, najmä v druhom finálovom zápase na ľade súpera sme hrali sústredene, bojovne a hlavne v obrane disciplinovane. Vychádzali nám aj rýchle protiútoky, z ktorých sme za tri minúty strelili štyri góly a obhajoba titulu bola na svete. Počas celej sezóny sme tvorili vyrovnaný jednoliaty tím, ktorý dokázal vždy v pravú chvíľu zabrať nielen v 44 zápasoch základnej časti, ale aj v play-off."

O zisk zlatých medailí sa pričinili všetci hráči z kádra, ktorí počas celej sezóny dostávali príležitosť v hre. Sú to brankári Szalontay, Sabol, Kriška a Hoferica, obrancovia Gernát, Hložný, Hricko, Jobaggy, Kudláč, Tkáč, Kvitkovič, Lenďák, Šafár, Šebest, Senčák a Varholík, útočníci Boltun, Dóci, Drábik, Halás, Heske, Hinďoš, Jaroš, Jesenský, Kentoš, Kohutiar, Kosť, Magic, Pinďár, Podsedlý, Šoltés, Stupeň, Vaško a Mašlanka. Okrem nich sa v niektorých stretnutiach v družstve HC Košice objavili aj ďalší hráči, ktorí sú na súpiske juniorov, a to obrancovia Leškanič a Pástor i útočníci Bojkun, Chovan a Staš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...