Vyhľadávanie:

Dôvodom na radosť i nová knižnica

Dôvodom na radosť i nová knižnica

Technická univerzita v Košiciach obstála v komplexnej akreditácii na výbornú

Za účasti podpredsedu vlády SR a ministra školstva Jána Mikolaja, predsedu KSK Zdenka Trebuľu a ďalších hostí z družobných vysokých škôl, univerzít, štátnej správy i podnikateľskej sféry, medzi ktorými nechýbal ani prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke, otvorili v pondelok, 21. septembra, nový akademický rok i v Technickej univerzite Košice. Začal sa aj pre 6 773 študentov prvého ročníka všetkých deviatich fakúlt.

"Technická univerzita v Košiciach potvrdila svoje unikátne postavenie v systéme vysokoškolského vzdelávania na národnej úrovni," konštatoval po slávnostnom príhovore rektora Antona Čižmára minister Ján Mikolaj. "V procese komplexnej akreditácie obstála v hodnotiacom výbore a môže byť na svoje výsledky hrdá."

Po krátkom zhodnotení výsledkov akreditácie minister oznámil, že dekrét, ktorý potvrdzuje začlenenie TU Košice medzi univerzitné vysoké školy, odovzdá jej vedeniu už v najbližších dňoch.

Technická univerzita mala v pondelok aj ďalší dôvod na radosť. Po troch rokoch výstavby tu odovzdali do užívania Centrum knižných služieb a vedecko-technických informácií. Študentom i pedagógom bude poskytovať vyšší štandard vzdelávania, podporovať a po informačnej stránke zabezpečovať vedecký výskum i pedagogický proces na univerzite. Veľkorysé priestory, ktoré sú architektonickým dielom dekana Fakulty umení Juraja Kobana, ponúkajú okrem pol milióna kníh z oblasti technických, prírodných a spoločenských vied, ekonomiky, umenia a architektúry aj počítačovú študovňu so sto PC, konferenčnú sálu, miestnosti na organizovanie kultúrno-vzdelávacích podujatí a výstavy, vrátane oddychovej zóny.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...