Vyhľadávanie:

Dreams and Teams

Dreams and Teams

Prečo si nespraviť svet krajším, ak je to v našej moci?

Spolu s víťazstvom v regionálnom kole súťaže Poklady môjho regiónu dostalo Gymnázium na Alejovej ulici v Košiciach od Britskej Rady zaujímavú ponuku. Zapojiť sa do medzinárodného projektu Dreams and Teams, ktorého cieľom je rozvíjanie organizačných, manažérskych a vodcovských schopností a zručností mladých ľudí a budovanie ich občianskeho a medzinárodného povedomia prostredníctvom športu a medzinárodných vzdelávacích kontaktov.

"Na Slovensku boli zapojené do projektu, ktorý učí tímovej spolupráci, fair-play a vzájomnému rešpektu, štyri školy, medzi nimi aj naše Gymnázium na Alejovej ulici v Košiciach. V januári minulého roka školiteľka z Youth Sporte Trust Sue Burgesová vyškolila na päťdňovom kurze v Prahe štrnásť slovenských a českých tútorov - koordinátorov projektu. V máji slovenskí tútori vyškolili v Banskej Bystrici päť študentov z každej školy, ktorí mali potom za úlohu získavať pre projekt a zaškoliť na jeho realizáciu ďalších mladých ľudí," napísal pre Oceľ východu jeden z jeho aktívnych účastníkov Dušan Rostáš. "Na záver školenia študenti spoločne pripravili prvý slovenský festival pre deti zo ZŠ v Banskej Bystrici." Už o niekoľko dní zorganizovala 15-členná skupina mladých ľudí YL z Gymnázia na Alejovej ulici svoj prvý športový festival pre svojich spolužiakov z prímy a sekundy. Bol úspešný, čo ich motivovalo k lepším výkonom, od festivalu k festivalu sa citeľne zlepšovali. Na sklonku minulého mesiaca sa uskutočnili ďalšie dva, tentoraz pre deti zo Špeciálnej základnej školy na Rovníkovej ulici v Košiciach a z Liečebno-výchovného sanatória v Barci.

"Náš tím pozostáva z manažmentu, médií a organizácie. Každá zo skupín pracuje na svojich úlohách s nasadením a potešením. Hlavnou črtou ostáva samostatná práca študenta v rámci svojej skupiny, ako aj nevyhnutná potreba zosúladiť prácu jednotlivých zložiek. Študenti sú nútení pracovať tímovo a zároveň samostatne. Obrazne povedané - učia sa, ako to vo svete chodí. Napokon, zohnať sponzorov, televíziu, tlač, zabezpečiť priestory, občerstvenia pre deti, ako aj postarať sa o VIP hostí a ešte mnoho iných vecí by dalo zabrať aj omnoho starším ľuďom. Ale asi to najdôležitejšie na celom "kolotoči", niekedy až "cirkuse" je radosť tých, ktorým osud pripravil menej krajších chvíľ. Festivaly Dreams and Teams sú totiž určené aj pre deti z detských domov a postihnuté deti. Preto by som sa chcel poďakovať spoločnosti U. S. Steel Košice a všetkým našim sponzorom i rodičom, ktorí podporujú naše festivaly. Deťom sa náramne páčia. Prečo si nespraviť svet krajším, ak je to v našej moci?"

Už na jeseň plánujú gymnazisti z Alejovej ulice ďalšie podujatia. Jedným z nich by mal byť športový festival s partnerskou školou Ashington Sports College vo Veľkej Británii.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...