Vyhľadávanie:

Dreams and Teams priniesli radosť na Vyšné Opátske

Dreams and Teams priniesli radosť na Vyšné Opátske

Gymnazisti z Alejovej pripravili opäť zaujímavé podujatie, podporila ho aj spoločnosť U. S. Steel Košice

Žiaci septimy a kvarty Osemročného gymnázia na Alejovej ulici v Košiciach sa opäť postarali o úsmev detí. Už po ôsmykrát totiž pripravili športový festival, tentoraz pre žiakov 5. až 7. ročníka Špeciálnej základnej školy Vyšné Opátske. Podujatie zorganizovali pod vedením profesorky Aleny Bačišinovej a s finančnou podporou spoločnosti U. S. Steel Košice. Celá akcia sa uskutočnila v deň rozdávania polročných vysvedčení, takže školáci dostali pekný darček za skvelé výsledky polročnej práce.

Žiaci sa snažili vymyslieť program tak, aby súťažiacich zabavili čo najviac. Museli teda zachrániť roztápajúceho sa snehuliaka pred zubatým horúcim slnkom. A tak usilovne bojovali a v každej disciplíne získavali cenné písmenká. Za každú, ktorú absolvovali, získali jedno a keďže disciplín bolo šesť, zo šiestich písmenok mali vytvoriť heslo, ktorým snehuliaka zachránia...

Deti hrali hokej, hádzali lopty do obruče, až kým nezískali čarovné slovo - mrázik. Spoločnými silami teda zdolali zlé slnko v podobe svojho staršieho kamaráta z gymnázia Miša a zachránili tak snehuliaka... Za usilovnosť dostali darčeky, ktoré gymnazisti kúpili zo sponzorských darov Britskej rady a U. S. Steel Košice. Ako povedali, festival sa im veľmi páčil. Škoda len, že trval tak krátko. Ale stredoškoláci z gymnázia na Alejovej ulici sa už tešia na ďalšie akcie, ktoré pripravia pre ďalšie základné školy s cieľom zabaviť a niečo nové žiakov naučiť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...