Vyhľadávanie:

Energetici o Zlomenú lyžu

Energetici o Zlomenú lyžu

Víkend na prelome mesiacov február a marec v tomto roku vôbec nepripomínal zimu. Bolo krásne jarné slnečné počasie, ktoré energetici využili na zorganizovanie 38. ročníka tradičného podujatia Zlomená lyža. V hoteli Ľubovňa v Ľubovnianskych kúpeľoch sa sústredilo 460 účastníkov z radov zamestnancov, odborárov ZO OZ KOVO Energetika a ich rodinných príslušníkov, aby spolu počas troch dní strávili príjemné chvíle. O lyžovačke sa však nedalo vôbec uvažovať. Keďže na zjazdovke za hotelom boli už iba posledné fliačky zmrznutého snehu a lyžiarska sezóna sa skončila, riešili sme alternatívy, ako zorganizovať program tak, aby si každý prišiel na svoje. Lyžiarov autobusy odviezli na lyžovačku do neďalekej Litmanovej a ďalších približne 70 záujemcov sa zúčastnilo prehliadky Nestville Parku v Hniezdnom, kde si pozreli expozíciu tradičných ľudových remesiel a súčasnosti liehovarníctva.

Hlavný program víkendu tvorili preteky v klasických branných disciplínach v behu, hode granátom a v streľbe zo vzduchovky, ktoré sa uskutočnili v sobotu v okolí hotela. Do súťaže sa zapojilo vyše dvesto súťažiacich v rôznych vekových kategóriách mužov a žien, ktorí súťažili nielen o poháre a medaily, ale aj o trofej, ktorou bola putovná cena Zlomená lyža. Komu sa behať nechcelo, mal možnosť zapojiť sa do turnaja v hádzaní šípok. Súťažný program mali aj deti našich zamestnancov. Svoju obratnosť si vyskúšali podliezaním tunela z preliezačok a zhadzovaním kolkov. Všetkých veľmi hlasito a neúnavne povzbudzovali diváci, ktorí mnohých pretekárov vyburcovali k výborným športovým výkonom. Víťazom v kategórii dospelých sa už po tretí raz za sebou stal Gabriel Sabo z prevádzky Strojovňa, ktorému hlavnú cenu odovzdal predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Mikuláš Hintoš. Na slávnostnom vyhodnotení boli odmenení nielen víťazi a traja najlepší medailisti, ale hračkami, knihami, športovými potrebami i sladkosťami aj všetky súťažiace deti. Po vyhodnotení sa už tradične konala v spoločenskej miestnosti hotela tanečná zábava pri živej ľudovej muzike a pre najmladších sme pripravili diskotéku s veveričkou Sorinkou, maskotom hotelov Sorea.

Zamestnanci si voľné dni užívali aj v hotelovom bazéne, saune, vírivke, pri masážach, v telocvični a zahrali si tiež stolný tenis. Bol to víkend plný športu, zábavy, zážitkov a pozitívnej energie, ktorú sme načerpali do ďalších pracovných dní. Ďakujem organizačnému tímu za ich ochotu a zapálenosť pri príprave akcie, hospodárskemu vedeniu DZ Energetika, ako aj vedeniu spoločnosti U. S. Steel Košice za príspevok zo sociálneho fondu, ktorý nám tiež každoročne pomáha zvyšovať úroveň tohto obľúbeného podujatia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...