Vyhľadávanie:

Fašiangy na tanieri

Fašiangy na tanieri

Včera si mohli hostia v jedálni ÚMD pochutnať na Zabíjačkovom tanieri. Dnešná špecialita bude Fašiangový eintopf z bravčového mäsa. Tieto dve špeciality potom ponúkne šéfkuchár František Sedlák vo štvrtok a piatok v jedálni vo Vstupnom areáli.

Prečo táto téma?

„Bujará zábava, fašiangové sprievody, uvoľnené spoločenské konvencie, bláznivé masky, vôňa zabíjačkových špecialít a smažených šišiek, sýte jedlá, sladké pokušenia, toto sú pravé fašiangy. Ponukou špecialít tohto týždňa sa preto snažíme preniesť atmosféru fašiangov do našich jedální.

Zabíjačkový tanier je zložený z pečenej klobásy, jaternice a domáceho, pomaly vareného paprikového bôčika. Kombináciou s karamelizovanou kyslou kapustou a zemiakovým chlebom tvoria autentickú chuť zabíjačky.

Druhým jedlom je Fašiangový eintopf z bravčového mäsa so základom na sušených slivkách. Prekvapením k tomuto jedlu bude sladká šiška s jemne pikantným ovocným džemom,“ predstavil špeciality na tento týždeň šéfkuchár František Sedlák.

Foto: František Sedlák

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...