Vyhľadávanie:

Favoriti postupujú ďalej

Favoriti postupujú ďalej

V tenisovom areáli na Aničke sa začal II. Ročník turnaja Challenger Steelers Cup

Tenis
Tretí nasadený hráč zo 127. miesta rebríčka ATP Dick Norman z Belgicka sa sitom prvého kola prebojoval ďalej cez Švéda Rehnquista po setoch 6:4 a 7:6 (6). V druhom sete súper tuho vzdoroval a Norman vyhral tento set až v tajbrejku.

V pondelok sa piatimi zápasmi v dvojhre a v štvorhre začala v tenisovom areáli na Aničke hlavná súťaž challengerového turnaja mužov s dotáciou 25 tisíc euro, ktorého hlavným generálnym partnerom je U. S. Steel Košice.

V pavúku 32 hráčov sú okrem štyroch tenistov s voľnou kartou aj štyria kvalifikanti, ktorí si svoju účasť vybojovali v kvalifikácii počas soboty a nedele. V priebehu uplynulého víkendu bojovalo na antuke v Košiciach tak isto 32 tenistov, z nich bolo 13 zo Slovenska. Medzi nimi sa predstavili aj dvaja Košičania František Polyak a Ján Cingeľ, ktorí podľahli svojim súperom už v prvom kole.

Sitom kvalifikácie neprešiel ani bývalý slovenský daviscupový reprezentant Ján Krošlák, ktorý prehral s druhým nasadeným v kvalifikácii Rusom Gabašvilim v dvoch setoch 5:7, 4:6. Okrem Gabašviliho do hlavnej súťaže postúpili ďalší traja nasadení Francúz Faurel, Čech J. Minař a Španiel Gimeno-Traver. V úvodnom kole hlavnej súťaže si v dvojhre i v štvorhre dobre viedli favoriti, ktorí sa podľa očakávania prebojovali do 2. kola. Rus Gabašvili zdolal Čecha Velmělku 7:5, 6:0, vlaňajší finalista Gamonal z Chile si poradil so Španielom Gimeno-Traverom 6:2, 6:3, Belgičan Norman vyhral nad Švédom Rehnquistom 6:4, 7:6 v tajbrejku na 6, Švajčiar Chiudinelli zvíťazil nad talentovaným slovenským tenistom Lackom 6:2, 6:3 a Francúz Serra zdolal Čecha Vaněka 6:1, 3:6, 6:3.

V tejto hlavnej súťaži má Slovensko trojité zastúpenie (Mertiňák, Lacko, Beljajev), kým Česi majú až deviatich tenistov. Pre zápasy dvohry bolo nasadených týchto osem hráčov: Popp (Nemecko), Peya (Rakúsko), Norman (Belgicko), Zíb, Hernych, Tabara a Vaněk (Česko) a De Chaunac (Francúzsko).

Najvyššie nasadený tenista z 85. miesta rebríčka ATP Alexander Popp z Nemecka sa v úvodnom kole stretol včera po našej uzávierke s Tipsarevičom zo Srbska a Čiernej hory. Okrem súťaže dvojhry sa naplno rozbehol, aj turnaj v štvorhre. V úvodnom kole zasiahli do bojov aj traja Košičania, ktorým sa nedarilo. Dvojica Ján Sabovčík a Jakub Magic podľahla taliansko-chilskej dvojici Tenconi, Gamonal 3:6, 6:7 (4). Tretí Košičan František Polyak spolu s Čechom Snobelom prehrali so Švajčiarmi Allegrom a Chiudinellim až v troch setoch 2:6, 7:5, 6:7 (5).

V štvorhre však ďalej postúpili Slováci Borgula s Krošlákom, ktorí zdolali nemecko-rakúsky pár Klec, Koellerer v dvoch setoch 6:2, 6:4, a darilo sa aj Čechom Navrátilovi s Tabarom. Tí zvíťazili nad dvojicou Huss (Rakúsko), Shimada (Japonsko) 6:4, 5:7, 7:6 (6). Do druhého kola postúpil aj ďalší český pár Henrych, Kralert, ktorý zdolal Francúzov Jeanpierreho a Rogera-Vasselina 6:4, 3:6, 6:2.

Priaznivcom tenisu pripomíname, že vstup do hľadiska počas celého turnaja je voľný. V sobotu 15. mája 2004 sa o 9.30 hod. uskutoční VIP turnaj pre pozvaných hostí, manažérov, sponzorov a obchodných partnerov U. S. Steel Košice. Popoludní odohrajú semifinalisti svoje semifinálové zápasy Steelers Cupu a v nedeľu sú od 13.30 h. na programe záverečné finálové stretnutia, najprv v dvojhre a potom v štvorhre.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...