Vyhľadávanie:

Gabi Lörinc je od včera Gerlacher!

Gabi Lörinc je od včera Gerlacher!

Kto pozná Gabriela Lörinca,  riaditeľa pre SBS a požiarnu ochranu, tak vie, že jeho veľkým koníčkom, relaxom aj adrenalínom, je cestný, gravel alebo horský bicykel. Nie sú mu cudzie ani žiadne výzvy. A tak je od včera Gerlacherom. Čo to presne znamená, nám porozprával on sám: „Na cyklistickom webe  MTBiker som si prečítal o everestingu. Znamená to vystúpiť na jeden kopec na bicykli toľkokrát, aby človek dosiahol výšku  Mount Everestu – čo je 8 849 m. Keďže na Slovensku  je najvyšším vrchom Gerlachovský štít,  ujal sa u nás gerlaching. Teda na jednom kopci vystúpiť na hocijakom bicykli bez prerušenia spánkom, samozrejme, s povoleným oddychom, ale naraz, 2 655 metrov.  Treba si nájsť ľubovoľný kopec a podľa jeho výšky vypočítať, koľko krát musíš vyjsť hore. Mne vychádzalo, že keď chcem vystúpiť  2 655 metrov, treba mi zdolať Kojšovskú hoľu, zhruba zo stredu dediny,  6 krát. Tak som to včera urobil. Tento výstup sa dá nahrať do aplikácie na MTBiker,  ktorý vedie evidenciu Gerlacherov. Od včera som teda Gerlacher.  Trvalo mi to 5 hodín a 15 minút.“

Spolu s kamarátom Martinom Kopčíkom to zvládli a Gabi sa hneď rozhodol, že skúsi aj half everesting, čo je polovica výšky Mount Everestu, teda 4 424,5 metra. Už si to aj prepočítal. Keď bude chcieť túto výzvu splniť, bude musieť absolvovať Kojšovku hore – dole 10 krát.

A aké má ďalšie plány na leto? V júni prešiel na bicykli celú Šumavu, od Plzne do Bratislavy. Za 7 dní to bolo približne 750 km.  Do konca leta by chcel na bicykli obísť ešte Balaton, čo je približne 212 km a samozrejme, skúsiť half everesting. Okrem toho začal aj s prípravou na štafetový beh na MMM.

Čo na tieto výkony hovorí manželka Janka? „Včera ma bola podporiť ako turistka. Uvažujeme o kúpe elektro bicykla pre ňu, aby mohla jazdiť aj so mnou.“

Ešte sme chceli vedieť nejaké rady a tipy pre tých, ktorí by tiež mali záujem o gerlaching.

„Každý si to môže urobiť ako chce. Stačí si na webe pozrieť podmienky. Môže bicyklovať sám, môže ísť s partiou. Veľmi dôležitý je pitný režim, hlavne teraz v lete,“ povedal nám Gabi Lörinc.

Keby ste to chceli skúsiť tiež a potrebovali by ste nejakú radu, ozvite sa Gabrielovi Lörincovi, či už e-mailom alebo telefonicky. Ochotne vám poradí.

 

Foto:

Gabriel Lörinc s kamarátom Martinom Kopčíkom po dosiahnutí výšky Gerlachovského štítu.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...