Vyhľadávanie:

Gerlacher Gabriel pozýva železiarov zahrať si stolný tenis

Gerlacher Gabriel pozýva železiarov zahrať si stolný tenis

Riaditeľa pre SBS a požiarnu ochranu U. S. Steel Košice Gabriela Lörinca väčšina z nás spája s bicyklom a adrenalínovým výstupmi na bicykli. Čo mnohí možno nevedia, jeho druhou športovou vášňou je stolný tenis.  „Stolný tenis hrám od 6 rokov.  Roky som hrával 3. ligu, potom 2. a dokonca aj 1. ligu, len táto bola veľmi finančne náročná, tak sme postúpili miesto Lokomotíve. A teraz hrám 3. a 5. ligu, máme dve mužstvá tak zaskakujem aj v jednej aj v druhej. Hráme za Mokrance ako družstvo. Do súťaže jednotlivcov som sa veľmi nezapájal,“ hovorí.

Gabriel sa už prihlásil do kategórie Stolný tenis na 33. Letných športových hrách U. S. Steel Košice.  Urobil tak asi po 7 rokoch. Súťažiť bude ako jednotlivec, pretože vyskladať družstvo sa im na SBS-ke  nepodarí.

Ako často sa venuje stolnému tenisu? „Zápasy sa hrajú v sezóne, ktorá trvá od októbra do apríla, každý týždeň, väčšinou v nedeľu. Trénujeme podľa možností, aspoň dvakrát do týždňa.“

O Gabrielovi Lörincovi  sme na X App písali začiatkom júla, keď sa stal Gerlacherom. To znamená, že na jeden kopec (v jeho prípade to bola Kojšovská hoľa) vystúpil a zostúpil na bicykli 6 x a dosiahol tak výšku Gerlachovského štítu – 2 655 metrov. Júl sa ešte neskončil, keď dosiahol ďalší osobný rekord. Na Kojšovskú hoľu vystúpil a zostúpil za 9 hodín čistého času (bez prerušenia spánkom, len s povolenými prestávkami na oddych) desať krát a dosiahol tak polovicu výšky Mount Everestu, teda 4 424,5 metra!

Gabriel zdolal aj dve z troch najvyššie položených miesta na Slovensku, na ktoré sa dá vyjsť na bicykli. Bola to Kráľová hoľa vysoká 1 946 metrov a Sliezsky dom vo výške 1 670 metrov. Ostáva ešte Chopok z výškou 2004 m pri hornej stanici lanovej dráhy.

Aké ďalšie výzvy si naplánoval? „Jednoznačne Everesting!.  Tohto roku to už asi nestihnem.  Treba na to 22 hodín. Teraz sa už skôr stmieva  a okrem toho potrebujem lepší bicykel.“ Aby dosiahol výšku  Mount Everestu – čo je 8 849 m, musí na bicykli vystúpiť a zostúpiť z Kojšovskej hole dvadsať krát! Tu už nie je čo dodať, len: Klobúk dole!

Súperiť s ním v takých náročných výkonoch na bicykli, by sa určite odhodlal málokto. Ale stretnúť sa s ním ako so súperom za jedným stolnotenisovým stolom...

Na otázku, či sa ho majú  súperi obávať, odpovedal: „Možno tak trochu. V lete síce veľa toho nenatrénujem, keďže sa viac venujem iným športom. Ale budem sa snažiť zlepšiť svoj najlepší výsledok ( 3. miesto ). Bol by som veľmi rád, keby sa prihlásilo čo najviac železiarov, aby sme si dobre zahrali. Tak, ako za starých čias.“

Titulná snímka: Gabriel Lörinc (vpravo) s Tiborom Klampárom, najlepším stolným tenistom v histórii Maďarska a majstrom sveta.

 Spoznali by ste Gabriela Lörinca na tejto fotke? Je z roku 2009.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...