Vyhľadávanie:

Hľadajú optimálnu zostavu mužstva

Hľadajú optimálnu zostavu mužstva

Hokejisti HC Košice v plnom prúde intenzívnej prípravy

Po osemtýždňovej letnej príprave na suchu a po trojtýždňových dovolenkách sa v pondelok 24. júla 2017 zišli hokejisti HC Košice na prvom tréningu už na ľade. Trénerom košického tímu Milanovi Jančuškovi a Jergušovi Bačovi sa v čermeľskej Crow aréne hlásilo 23 hráčov z kádra. Traja legionári brankár Joakim Lundström zo Švédska, fínsky obranca Jere Pulli a kanadský útočník David Pacan sa na základe zmluvy k mužstvu pridali až 1. augusta. Na pôde klubu ich v pondelok 31. júla privítali prezident HC Košice Július Lang, generálny manažér Rastislav Rusič a športový manažér Pavol Zůbek. V tomto týždni k nim pribudol ďalší legionár, americký obranca Blake Kessel.  Prvé tréningy druhej časti letnej prípravy sa konali v Crow aréne, kde v utorok 1. augusta odohrali Košičania prvý z deviatich prípravných zápasov, proti Popradu. Premiéra na nový ročník hokejovej Tipsport ligy sa im nevydarila, keď podľahli svojmu súperovi spod Tatier 1:2. „S jedným gólom sa nevyhráva, preto nemôžeme byť spokojní. Mali sme množstvo šancí, ale koncovka bola z našej strany slabá,“ vyjadril sa po zápase tréner Milan Jančuška.

Je pravda, že naše mužstvo je ešte len v príprave a navyše oproti minulosti sa musí zohrať, pretože v tíme je viac nových hráčov.  Po zápase s Popradom sa potom premiestnili do domovskej Steel arény, kde v piatok 4. augusta odohrali druhé prípravné stretnutie so Zvolenom. Ani v tomto súboji sa netešili z prvého víťazstva v príprave, pretože po nerozhodnom výsledku v riadom hracom čase 4:4, podľahli Zvolenčanom po samostatných nájazdoch 4:5. Zlepšili síce streleckú efektivitu, ale v defenzíve to občas „škrípalo“. V tíme HC Košice sa už objavili aj noví zahraniční hráči a tak úlohou trénerov bude ich postupne zabudovať do mužstva. Aj preto dochádza v prípravných zápasoch k rotácii jednotlivých útokov i obranných dvojíc. Sériu domácich prípravných stretnutí zakončili v utorok 8. augusta zápasom s Liptovským Mikulášom. V tomto treťom súboji zavládla v tábore železiarov spokojnosť, pretože Košičania zvíťazili v Steel aréne 5:2 a zaregistrovali tak prvú výhru v prípravnom období.

Ďalšie priateľské stretnutia, vrátane troch zápasov na Tatranskom pohári odohrajú Košičania na turnaji  v Poprade. Generálkou na Tipsort ligu, bude posledný domáci prípravný duel s poľským celkom GKS Tychy, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 31. augusta 2017. Prvé kolo nového ročníka našej najvyššej hokejovej súťaže je na programe v piatok 8. septembra. V domácej premiéra sa Košičania stretnú s nováčikom súťaže HC´07 Detva.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...