Vyhľadávanie:

Hlasy pre zajtrajšok

Hlasy pre zajtrajšok

Hlasy pre zajtrajšok má názov európsky projekt integrácie prostredníctvom umenia, ktorý iniciovala medzinárodná nadácia Yehudiho Menuhina (IYMF) s neziskovou organizáciou ETP Slovensko a ktorý podporili Ministerstvo kultúry SR a Štátna filharmónia Košice.

Začiatkom tohto mesiaca sa v Moldave nad Bodvou i v Košiciach uskutočnili umelecké workshopy, na ktorých Ida Kelarová, jej hudobníci a umeleckí vyslanci IYMF pracovali s približne tridsiatimi rómskymi deťmi vo veku od šesť do šestnásť rokov. Spolu spievali, tancovali, hrali na bicie nástroje, maľovali, robili masky a podobne.

Vyvrcholením projektu bol koncert bohatý na farby a emócie, ktorý sa uskutočnil minulý týždeň v stredu 7. septembra v košickom Dome umenia. Predstavili sa na ňom ambasádori skupiny Hlasy pre zajtrajšok zo Švajčiarska, Španielska, Haiti, Belgicka, Talianska pod vedením Thierryho Van Roya, tínedžeri z Moldavy nad Bodvou i Šace, členovia Divadla z chatrče i skvelá Ida Kelarová so svojimi muzikantmi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...