Vyhľadávanie:

Hodnotili sme prvý rok spolupráce so sociálnym podnikom GOMBIDA

Hodnotili sme prvý rok spolupráce so sociálnym podnikom GOMBIDA

Spolu so starostom Veľkej Idy, Petrom Nagyom, mzdovou účtovníčkou obce Zuzanou Ďurčovou, koordinátorom sociáneho podniku Petrom Zambom, výkonným manažérom pre údržbu elektro a špeciálnych zariadení Ladislavom Merkovským, koordinátorom údržby Vladimírom Oprondekom a kontrológom ekológie Milošom Mitaľom sme minulý týždeň vyhodnotili prvý rok spolupráce so sociálnym podnikom GOMBIDA.

Sociálny podnik založila obec Veľká Ida v roku 2021 a nadväzuje na náš projekt Rovnosť príležitostí v oblasti zamestnávania Rómov žijúcich v obci Veľká Ida. Na začiatku súčasnej spolupráce bolo cieľom dať šancu nezamestnaným Rómom, ktorí prejavili záujem pracovať a vzdelávať sa v novozaloženom sociálnom podniku GOMBIDA.

Na základe dohodnutých kritérií vybral starosta obce Peter Nagy piatich zamestnancov sociálneho podniku, ktorí na základe pokynov Laca Merkovského, Fera Kalasza, neskôr Vlada Oprondeka a Miloša Mitaľa začali nielen s postupným odstraňovaním ale aj triedením odpadu.

Keď sme odštartovali našu spoluprácu, ani sme si nemysleli, koľko ton odpadu sa nachádza v rámci nášho areálu, priamo vo výrobnom areáli či za plotom na našich parkoviskách. Niektoré druhy odpadov nás šokovali a prinútili nás zamyslieť sa nad tým, ako málo si niektorí jedinci vážia životné prostredie.

Vďaka úspešnej spolupráci dnes presne vieme, kde sa nám tvoria čierne skládky s rozličnými druhmi odpadov.

Tieto miesta už monitorujeme, resp. vo veľmi blízkej budúcnosti budeme monitorovať priemyselnými kamerami a v spolupráci s našou SBS-kou, v prípade výskytu novej čiernej skládky, budeme vedieť veľmi rýchlo identifikovať páchateľov a vyvodzovať voči nim postihy v zmysle platného občianskeho a trestného zákona.

Upozornite, prosím vodičov, najmä externých firiem (prezrádza ich pôvod odpadu a nápisy na obaloch), aby s odpadom narábali v súlade s platnou legislatívou.

Naša firma nie je odpadkový kôš!

Na fotografii: Peter Zamba, Peter Nagy, Miloš Mitaľ, Zuzana Ďurčová so zamestnancami sociálneho podniku GOMBIDA


Fotografia hore, zľava doprava: Peter Nagy, Ladislav Merkovský, Zuzana Ďurčová, Vladimír Oprondek, Miloš Mitaľ a Peter Zambo

Galéria: Výber fotografií z októbrového upratovania, ujali sa i smetné koše kreatívne zhotovené zamestnancami sociálneho podniku zo starých pneumatík (prvá fotografia), stav po vyčistení sa nám páči oveľa viac

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...