Vyhľadávanie:

Hokejový klub HC Košice pred úvodným kolom zastihla pandémia

Hokejový klub HC Košice pred úvodným kolom zastihla pandémia

Odložený štart sezóny

V piatok 2. októbra odštartoval nový ročník hokejovej Tipos extraligy. Žiaľ, zatiaľ  bez účasti hráčov HC Košice,  ktorí absolvovali testovanie na COVID-19 a podľa výsledkov testov sa týmto ochorením nakazila väčšina kádra vrátane dvoch členov realizačného tímu a jedného zamestnanca HC Košice. Hráči ostali v karanténe a spolu s klubom budú postupovať podľa pokynov hygienika. Aktuálne ešte nie sú známe výsledky testov všetkých hráčov. Tréningový proces by sa mal rozbehnúť v priebehu týždňa, následne sa rozhodne, ktorým zápasom sa zapoja do najvyššej súťaže, avšak nebude to skôr ako 18. 10.

V neľahkej situácii v košickom i slovenskom hokeji oceliari prichádzajú s posilou. Na pozíciu výkonného riaditeľa nastupuje Miloslav Klíma, ktorého úlohou bude previesť klub náročným obdobím a stabilizovať jeho finančnú situáciu. Hlavnými zodpovednosťami nového výkonného riaditeľa budú nešportové oblasti (ekonomika, prevádzka, marketing, obchod, administratíva).

Tím oceliarov prešiel v lete výrazným omladením. Mužstvo sa doplnilo juniormi, ktorí mali  nulové skúseností s najvyššou súťažou. Neskúsenosť tímu sa preukázala aj v prípravných zápasoch, ktoré odohrali na ľade súperov. Postupne podľahli vo Zvolene (3:0), v Poprade (4:3 pp), Michalovciach (4:3), Žiline (6:3), Miškovci (2:1 pp). Jediné víťazstvo zaknihovali v Spišskej Novej Vsi (4:2).

„Sú to ešte mladí hráči, ktorí hrávali prvú alebo juniorskú ligu. Chceme ísť cestou mladých hráčov a verím, že keď sa oťukajú, tak sa nám to vráti,“ poznamenal Jan Šťastný po prvom prípravnom zápase v pozícii hlavného trénera.

Na novú sezónu sa pripravovali aj žiaci prvej až štvrtej triedy základnej školy, ktorí sa zúčastnili letnej hokejovej školy HC Košice s podporou spoločnosti U. S. Steel Košice. Ladislav Nagy, Tomáš Jurčo, Martin Marinčin, Michal Chovan. Pre mnohých malých hokejistov sú to športové vzory, ktorí svojim talentom a usilovnosťou dosiahli najvyššie hokejové méty. Byť spolu na ľade a zahrať si s takými osobnosťami sa pošťastilo účastníkom letného kempu. Na klzisku Crow arény, ale aj na ďalších zaujímavých miestach dostalo 62 detí príležitosť rozvinúť svoje hokejové zručnosti, zabaviť sa, ale aj ukázať svoje nadanie i odhodlanie.

„Deti v rámci celého týždňa si našli športové a kultúrne vyžitie. Absolvovali rôzne športoviská, ako napr. indoor bicyklovanie pred obrovskou digitálnou projekciou, skákanie na trampolíne, v zábavnom centre vyskúšali lezeckú stenu, či vyskúšali inline korčuľovanie,“ priblížil dianie počas kempu vedúci hokejových prípraviek Miroslav Kozárik.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...