Vyhľadávanie:

Honour of Ekotopfilm pre monacké knieža Alberta II.

Honour of Ekotopfilm pre monacké knieža Alberta II.

Už od roku 1998 je na festivale každoročne udeľovaná pocta Honour of Ekotopfilm, a to významným domácim a zahraničným osobnostiam za ich mimoriadne výkony, dosiahnuté v záujme trvalo udržateľného rozvoja, za významné vedecké objavy, či humánne a kultúrne aktivity v oblasti rozvoja ľudskej spoločnosti. K menám ako Jacques Yves Cousteau, Ivan Bella, Svend Auken, Al Gore, Gunter Verheugen, Václav Havel, Juraj Hraško a Serge a Nicole Roethellioví pribudlo počas tridsiateho tretieho ročníka podujatia ďalšie. Poctu, ktorá bola udelená už po deviaty raz, si prevzal minulý týždeň v Bratislave monacký knieža Albert II., a to za dlhodobý a intenzívny záujem o životné prostredie a trvalo udržateľný rozvoj, ale aj polárnu výpravu na Severný pól.
"Počas expedície som videl, aký je svet zraniteľný a ako veľmi ho treba ochraňovať. Aj preto som založil nadáciu Za osobnú angažovanosť v ochrane životného prostredia a trvalo udržateľného rozvoja, ktorá má tri hlavné ciele: štúdium klimatických zmien, zachovanie biologickej diverzity a ochranu zdravej vody. Blahoželám vám k zorganizovaniu Ekotopfilmu, ktorý spája myšlienka trvalo udržateľného rozvoja, a k šíreniu tejto priority do myslenia ľudí. Dosiahnutie rovnováhy medzi ekonomikou a ekológiou je boj, ktorý musíme viesť všetci spoločne. Nepochybujem o tom, že naše úsilie jedného dňa prinesie svoje ovocie," povedal monacký knieža Albert II. po prevzatí pocty.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...